Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι farro, ρόκα και καρύδια
Ένα υπέροχο βραδινό ή ελαφρύ μεσημεριανό. Μπορείτε να μαγειρέψετε το farro και το dressing από πιο νωρίς.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1 κούπα ξηρό πλιγούρι
- Ανθός αλατιού
- 2 κούπες baby ρόκα
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 2 πράσινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κέρατο (όποιο χρώμα θέλετε), καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- ¾ κούπας καρύδια, σε κομμάτια
- ½ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- Τυρί φέτα, σύμφωνα με την προτίμησή σας
Για το dressing
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το πλιγούρι farro: Βράστε 3 κούπες νερό με αλάτι. Προσθέστε το farr και χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία. Σιγοβράστε για 20 – 40 λεπτά, ανάλογα με το πλιγούρι σας. Το πλιγούρι θα απορροφήσει το νερό, αλλά στραγγίστε το.
Για το dressing ακολουθείστε τη συνταγή.
Ανακατέψτε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ενώστε το πλιγούρι με την ρόκα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρύδια και τα φρέσκα βότανα. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, γαρνίρετε με φέτα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment