Ντοματοσαλάτα με φέτα και φιστίκια

Ντοματοσαλάτα με φέτα και φιστίκια

Υλικά

  • 3 κ.σ. φιστίκια
  • 450 γρ. ανάμεικτες ντομάτες, μερικές κομμένες σε φέτες
  • Ανθός αλατιού, φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
  • ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα φύλλα για το σερβίρισμα
  • ¼ κούπας φέτας, τριμμένης

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Ψήστε τα φιστίκια σε μια λαδόκολλα γυρνώντας μια φορά, μέχρι να ροδίσουν για 6 – 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ψιλοκόψτε τα.

Τοποθετείστε τις ντομάτες σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τη βινεγκρέτ με ¼ κούπας μαϊντανό και 2/3 από τα φιστίκια. Περιχύστε πάνω στις ντομάτες. Γαρνίρετε φέτα, φύλλα μαϊντανού και τα υπόλοιπα φιστίκια.

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published