Ντοματοσαλάτα με φέτα και φιστίκια

Υλικά

  • 3 κ.σ. φιστίκια
  • 450 γρ. ανάμεικτες ντομάτες, μερικές κομμένες σε φέτες
  • Ανθός αλατιού, φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
  • ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα φύλλα για το σερβίρισμα
  • ¼ κούπας φέτας, τριμμένης

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Ψήστε τα φιστίκια σε μια λαδόκολλα γυρνώντας μια φορά, μέχρι να ροδίσουν για 6 – 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ψιλοκόψτε τα.

Τοποθετείστε τις ντομάτες σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τη βινεγκρέτ με ¼ κούπας μαϊντανό και 2/3 από τα φιστίκια. Περιχύστε πάνω στις ντομάτες. Γαρνίρετε φέτα, φύλλα μαϊντανού και τα υπόλοιπα φιστίκια.

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post