Ντοματοσαλάτα με φέτα και φιστίκια
Υλικά
- 3 κ.σ. φιστίκια
- 450 γρ. ανάμεικτες ντομάτες, μερικές κομμένες σε φέτες
- Ανθός αλατιού, φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
- ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα φύλλα για το σερβίρισμα
- ¼ κούπας φέτας, τριμμένης
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Ψήστε τα φιστίκια σε μια λαδόκολλα γυρνώντας μια φορά, μέχρι να ροδίσουν για 6 – 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ψιλοκόψτε τα.
Τοποθετείστε τις ντομάτες σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τη βινεγκρέτ με ¼ κούπας μαϊντανό και 2/3 από τα φιστίκια. Περιχύστε πάνω στις ντομάτες. Γαρνίρετε φέτα, φύλλα μαϊντανού και τα υπόλοιπα φιστίκια.
Leave a comment