Σαλάτα με ψητά καρότα και ρεβίθια
Μπορεί να παίρνει λίγη παραπάνω ενέργεια από τα τυπικά κομμένα λαχανικά, αλλά μόλις τη δοκιμάσετε, θα δείτε πόσο αξίζει!
Υλικά
- 900 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα διαγώνια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο, χωρισμένο
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ¼ κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- Χυμός από 1 μεσαίο πορτοκάλι
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 170 γρ. ρόκα
- ½ κούπας πράσινη σως με ταχίνι
- ½ κούπας ψητά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε στους 205 C.
Τοποθετείστε τα καρότα σε μια λαδόκολλα. Περιχύστε με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με 1 κ.γ. κόλιανδρο, ½ κ.γ. ανθό αλατιού και πιπέρι και ανακατέψτε. Απλώστε σε μια ενιαία στρώση. Ψήστε και όταν είναι στην μέση της διαδικασίας γυρίστε τα. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά και ροδαλά, για περίπου 20 λεπτά συνολικά.
Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τα ρεβίθια, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το υπόλοιπο ½ κ.γ. κόλιανδρο και ½ αλάτι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ως που ο χυμός να μειωθεί κατά το ήμισυ (περίπου για 5 – 8 λεπτά). Αφαιρέστε από τη ζέστη.
Χωρίστε τη ρόκα σε 4 μπολ. Γαρνίρετε κάθε μπολ με ρεβίθια, λίγο από τον υπόλοιπο χυμό και ψητά αμύγδαλα. Πασπαλίστε με το dressing.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment