Πράσινη σως με ταχίνι
Η δροσιά των βοτάνων κάνει αυτή τη σως ιδανική επιλογή για καυτερά φαγητά.
Υλικά
- ½ κούπας φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο, κόλιανδρο, άνηθο ή σχοινόπρασο
- ¼ κούπας ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπολ ενός μπλέντερ. Ανακινήστε τα συνεχόμενα μέχρι να έχουν πολτοποιηθεί καλά και η σως να είναι καλά ανακτεμένη, για 3 – 4 λεπτά.
Σερβίρετε άμεσα και αποθηκεύστε σε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Leave a comment