Σαλάτα με φακές και κάρυ

Σερβίρετε μαζί με έξτρα dressing με κόλιανδρο και λεμόνι.

Υλικά

  • 2 ½ κούπες φακές, μαγειρεμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Dressing με κόλιανδρο και λεμόνι
  • 1 – 2 πιπεριές chili, (ανακατέψτε μαζί με το dressing)
  • 225 γρ. λευκό τυρί, σε κύβους
  • Μπουκετάκια από 1 μικρό κουνουπίδι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 4 κούπας σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C και απλώστε λαδόκολλες σε δύο ταψιά.

Στο κάτω μέρος ενός μεγάλου μπολ, ενώστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρδαμο, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τις ελιές και ανακατέψτε.

Για να φτιάξετε το dressing προσθέστε πιπεριές chilli στο blender καθώς ετοιμάζεται το dressing. Ενώστε 1/3 από το dressing με τις φακές.

Τοποθετείστε το τυρί στο ένα ταψί και το κουνουπίδι σε ένα άλλο. Ανακατέψτε και τα δύο και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε το τυρί για 15 λεπτά και το κουνουπίδι για 20 – 25 λεπτά. Μόλις το κουνουπίδι βγει από τον φούρνο, ανακατέψτε με κουρκουμά.

Προσθέστε το σπανάκι στις φακές και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με το κουνουπίδι και το τυρί. Πασπαλίστε με περισσότερο dressing και αφήστε και λίγο ως συνοδευτικό.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post