Εύκολο dressing με κόλιανδρο και λεμόνι
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές ανάλογα με αυτό που επιθυμείτε: βινεγκρέτ ή κρεμώδες dressing.
Υλικά
Βινεγκρέτ dressing με κόλλιανδρο και λεμόνι (vegan)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού + ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κούπα φύλλα κόλιανδρου + τρυφερά κλωνάρια
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Κρεμώδες dressing με κόλιανδρο και λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κούπα φύλλα κόλλιανδρου και κλωνάρια
- 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Για το dressing με κόλιανδρο και λεμόνι: Πάρτε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ, ενώστε ξύσμα και χυμό λεμονιού, κόλιανδρο, μουστάρδα Dijon, μέλι, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και ανθό αλατιού μέχρι να έχουν ψιλοκοπεί, ελαφρώς. Τέλος, προσθέστε το ελαιόλαδο.
Για το κρεμώδες dressing με κόλιανδρο: Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
Ενώστε για 1 – 2 λεπτά μέχρι το dressing να είναι κρεμμώδες. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment