Σαλάτα με κουσκούς και ρεβίθια
Το βινεγκρέτ βασιλικού προσθέτει έξτρα γεύση. Για γαρνίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα ντοματίνια για να το κάνετε να μοιάζει με ταμπουλέ.
Υλικά (1 μερίδα):
- 1 κούπα φρέσκο kale, ψιλοκομμένο
- ¾ κούπες μαγειρεμένο κουσκούς ολικής άλεσης
- 2/3 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
- 4 κ.σ. βινεγκρέτ βασιλικού
Μέθοδος:
Βράστε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κουσκούς ανακατέψτε και σιγοβράστε. Καλύψτε και αφαιρέστε από την εστία και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει το νερό, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε.
Από το προηγούμενο βράδυ βυθίστε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Τα σουρώνετε και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.
Ενώστε το kale, το κουσκούς, τα ρεβίθια και το dressing σε ένα μεσαίο μπολ. Σερβίρετε άμεσα ή το βάζετε στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment