Σαλάτα με πράσινα φασολάκια
Συνοδεύεται άψογα με dressing μέλι μουστάρδας.
Υλικά
- 500 γρ. πράσινα φασολάκια, ψιλοκομμένα
- Μισό ραπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
- ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Honey mustard dressing
- 60 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 2 κ.σ. καρύδια, θρυμματισμένα
- 2 κ.σ. αμύγδαλα θρυμματισμένα
- ¼ της κούπας εστραγκόν
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό και παράλληλα βάλτε στην άκρη ένα μπολ παγωμένο νερό. Ρίξτε τα πράσινα φασόλια στην κατσαρόλα και βράστε για 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια και ρίξτε τα στο μπολ με το παγωμένο νερό για να κρυώσουν για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στραγγίξτε τα και τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Μεταφέρετε τα φασολάκια σε ένα μπολ, ρίξτε το ραπανάκι, το κρεμμύδι, μερικές κουταλιές του dressing και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε σε μια πιατέλα το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το εστραγκόν. Ρίξτε από πάνω dressing και αλάτι και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment