vegan ·
Φρέσκα πράσινα φασολάκια
Μπορείτε να τα προσθέσετε στις αγαπημένες συνταγές.
Υλικά
- 450 γρ. πράσινα φασόλια, καθαρισμένα
Προαιρετικό γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- Χυμός από ½ λεμόνι + ½ κ.γ. ξύσμα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Επίσης κρατήστε κάπου κοντά παγωμένο νερό. Ρίξτε τα πράσινα φασόλια μέσα στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Αφαιρέστε τα φασόλια και αμέσως βάλτε τα στο μπολ με το παγωμένο νερό ώστε να έχουν κρυώσουν αρκετά, για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στραγγίστε και τοποθετείστε πάνω από χαρτί κουζίνας.
Μπορείτε να τα βάλετε σε κάθε συνταγή ή να τα συνδυάσετε με ελαιόλαδο, σκόρδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment