salad ·
Σαλάτα με μάραθο
Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ως ένα light γεύμα.
Υλικά
- 2 μεσαία τμχ. μάραθο, σε λεπτές φέτες
- 2 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
- 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού, + έξτρα για τη γεύση
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 ροδάκινα, καθαρισμένα και σε φέτες
- 1/3 κούπας μείγμα από βασιλικό και δυόσμο
- 2 κ.σ. ψητά και τριμμένα φιστίκια
- ¼ κούπας τυρί φέτα τριμμένο
- Κουταλιές πέστο
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τον μάραθο, τα αγγούρια, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Τοποθετείστε το μείγμα από μάραθο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με τα ροδάκινα, τα βότανα, τα φιστίκια, τη φέτα και το πέστο. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.loveandlemons.com/
Leave a comment