Σαλάτα με παντζάρια, άγριο ρύζι και φιστίκια

 Επιπλέον, τα φιστίκια ταιριάζουν καταπληκτικά με τη βινεγκρέτ λεμονιού.

Υλικά

  • ½ κούπας ωμό άγριο ρύζι
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 450 γρ. μικρά κόκκινα παντζάρια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας φιστίκια (ψητά)
  • ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
  • Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Πλύνετε το άγριο ρύζι καλά. Τοποθετείστε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κούπες νερό. Βράστε και συνέχεια σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό. Σε περίπου 50 λεπτά το νερό θα έχει απορροφηθεί. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι.

Καθώς μαγειρεύετε το ρύζι, κόψτε τις άκρες από τα παντζάρια. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό μαζί με το λεμόνι. Αφήστε τα εκεί για 30 – 50 λεπτά. Τα παντζάρια θα έχουν μια σύσταση στην οποία θα είναι εύκολο να τρυπηθούν με ένα πιρούνι χωρίς να σπάσουν. Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν τόσο όσο να μπορείτε να τα πιάσετε. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια.

Ενώστε το ζεστό ρύζι με τα παντζάρια, τα φιστίκια και τον μαϊντανό. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post