arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με παντζάρια, άγριο ρύζι και φιστίκια


Αυτή η σαλάτα έχει μια υπέροχη γήινη γεύση.
Σαλάτα με παντζάρια, άγριο ρύζι και φιστίκια

Σαλάτες

Σαλάτα με παντζάρια, άγριο ρύζι και φιστίκια


Σαλάτα με παντζάρια, άγριο ρύζι και φιστίκια

 Επιπλέον, τα φιστίκια ταιριάζουν καταπληκτικά με τη βινεγκρέτ λεμονιού.

Υλικά

  • ½ κούπας ωμό άγριο ρύζι
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 450 γρ. μικρά κόκκινα παντζάρια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας φιστίκια (ψητά)
  • ¼ κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
  • Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Πλύνετε το άγριο ρύζι καλά. Τοποθετείστε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κούπες νερό. Βράστε και συνέχεια σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό. Σε περίπου 50 λεπτά το νερό θα έχει απορροφηθεί. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι.

Καθώς μαγειρεύετε το ρύζι, κόψτε τις άκρες από τα παντζάρια. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό μαζί με το λεμόνι. Αφήστε τα εκεί για 30 – 50 λεπτά. Τα παντζάρια θα έχουν μια σύσταση στην οποία θα είναι εύκολο να τρυπηθούν με ένα πιρούνι χωρίς να σπάσουν. Στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν τόσο όσο να μπορείτε να τα πιάσετε. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κομμάτια.

Ενώστε το ζεστό ρύζι με τα παντζάρια, τα φιστίκια και τον μαϊντανό. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο παραπάνω αλάτι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.