Σαλάτα με παντζάρια, φέτα, σπόρους σουσαμιού και ηλιόσπορους
Μπορείτε πάντα να παραλείψετε το ψήσιμο της φέτας, αν και δίνει ιδιαίτερη γεύση.
Παντζάρια
- 225 γρ. κόκκινα παντζάρια
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Σπόροι
- ¼ κούπας ηλιόσπορους
- 2 κ.γ. σπόρους σουσαμιού
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
Φέτα
- 50 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Πρέζα μαύρο πιπέρι
Σαλάτα
- Μαρούλι
- 3 – 4 κ.σ. βινεγκρέτ βαλσάμικου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε στους 205 βαθμούς. Τρίψτε τα παντζάρια καλά και κόψτε τις άκρες. Κόψτε τα σε κομμάτια 1 εκ. Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε πάνω τα παντζάρια. Ανακατέψτε με ελαιόλαδο και αλάτι.
Σε ένα μπολ, ενώστε τους ηλιόσπορους, το σουσάμι, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε τα σε μια άλλη λαδόκολλα, δίπλα από τα παντζάρια.
Τοποθετείστε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το μείγμα σπόρων να γίνει τραγανό για 6 – 8 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν ενώ ψήνετε τα παντζάρια για άλλα 25 – 35 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά. Αφαιρέστε.
Τοποθετείστε τη φέτα σε ένα μικρό ταψί. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
Ενώστε τη σαλάτα με το μαρούλι, τα παντζάρια, τους ηλιόσπορους, τη φέτα και τη βινεγκρέτ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment