Σαλάτα με αβοκάντο και ωμά και ψητά καρότα

Σαλάτα με αβοκάντο και ωμά και ψητά καρότα

Φρέσκα βότανα, ώριμο αβοκάντο και dressing μέλι μουστάρδας συμπληρώνουν αυτήν την υπέροχη σαλάτα. Η συνταγή είναι αρκετή για 4 αρκετές μεγάλες συνοδευτικές σαλάτες ή 6 μικρές.

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα, χωρισμένα
  • 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 μεγάλο 2 μικρά αβοκάντο
  • 4 κ.σ. ελαφρύ dressing σαλάτας
  • 1/3 κούπας πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας φρέσκα βότανα (βασιλικός, δυόσμος, άνηθος ή/και κόλιανδρος)
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
  • Πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί ώστε να μπορέσετε να το πλύνετε ευκολότερα.

Για τα καρότα: πρώτα, ξεφλουδίστε τα καρότα. Μετά, κρατήστε 3 μεγάλα καρότα και βάλτε τα στην άκρη. Κόψτε τα υπόλοιπα καρότα διαγωνίως σε κομμάτια περίπου 1 εκ. Στη λαδόκολλα, ανακατέψτε τα καρότα με ελαιόλαδο ώστε να καλυφθούν σωστά. Τοποθετείστε τα σε μια μονή στρώση και πασπαλίστε με αλάτι. Ψήστε για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια. Συνεχίστε μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει.

Την ίδια ώρα, κόψτε τα 3 καρότα σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τοποθετείστε τα καρότα σε ένα μπολ και γεμίστε με κρύο νερό και παγάκια. Αφήστε το μπολ στην άκρη.

Μόλις τα καρότα ψηθούν, τοποθετείστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα. Στραγγίστε τα καρότα καλά και βάλτε τα πάνω από τα ψητά καρότα.

Κόψτε τα αβοκάντο στην μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Κόψτε το αβοκάντο στην μέση και βγάλτε το εσωτερικό με ένα κουτάλι. Τοποθετείστε τις φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα.

Πασπαλίστε το dressing πάνω από τη σαλάτα με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, γαρνίρετε με πράσινο κρεμμύδι και βότανα. Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε άμεσα, για το αβοκάντο μπορεί να γίνει πιο σκούρο σταδιακά.

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published