arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ρόκα, γαρίδες πέστο, παρμεζάνα και λευκά φασόλια


Αυτό το Μεσογειακό πιάτο με ρόκα και γαρίδες πέστο δεν είναι απλά ένα πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε από νωρίς ως μεσημεριανό αλλά και είναι και εξαιρετικά εύκολο.
Σαλάτα με ρόκα, γαρίδες πέστο, παρμεζάνα και λευκά φασόλια

Σαλάτες

Σαλάτα με ρόκα, γαρίδες πέστο, παρμεζάνα και λευκά φασόλια


Σαλάτα με ρόκα, γαρίδες πέστο, παρμεζάνα και λευκά φασόλια

Υλικά (2-4 μερίδες)

  • 226 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποημένες
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Πρέζα από νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 2 κούπες ντοματίνια
  • ¼ κούπα πέστο
  • 8 κούπες baby ρόκα
  • ½ λεμόνι
  • 1/8 κούπα φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κούπα λευκά φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

 

Μέθοδος

Αν είναι παγωμένες, ξεπαγώστε τις με κρύο νερό, στραγγίστε τις και στεγνώστε τις με μια πετσέτα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Περιχύστε από πάνω ελαιόλαδο και ανακατέψτε με σκόρδο, ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αφήστε τα στην άκρη ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις, για περίπου 20 – 30 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο νερό και προσθέστε τις γαρίδες μια – μια, με προσοχή να μην γεμίσετε το τηγάνι με πολλές παράλληλα. Καλύτερα μαγειρέψτε με δόσεις. Μαγειρέψτε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά και μόλις το χρώμα είναι σωστό, μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία ελαφρώς και προσθέστε τις υπόλοιπες γαρίδες μαζί με το μείγμα από λάδι και σκόρδο και τις ντομάτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 4 – 5 λεπτά, γυρνώντας τις γαρίδες από την άλλη πλευρά. Την ίδια ώρα να γυρίσετε και τις ντομάτες με το σκόρδο για να μην καούν και πικρίσουν. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε τις γαρίδες στο μπολ μαζί με τις υπόλοιπες μαγειρεμένες γαρίδες. Προσθέστε το πέστο (βρείτε τη συνταγή εδώ) και αφήστε τις στην άκρη.

Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ρόκα, πασπαλίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίξτε μια γενναία δόση από χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας. Τρίψτε λίγη παρμεζάνα πάνω από τη ρόκα, γαρνίρετε με φασόλια και ντομάτες με σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέστε όλα τα υλικά και ανακτέψτε μαζί με ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.foodiecrush.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.