Σαλάτα με αμάρανθο, κόλιανδρο και κουνουπίδι
Κουνουπίδι
- 2 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Σαλάτα
- ½ κούπα αμάρανθος, ωμός
- 2 – 3 χούφτες baby μαρούλι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας βινεγκρέτ λεμονιού
- Κόκκινο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ανακατέψτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού με ελαιόλαδο, κόλιανδρο και αλάτι. Αλείψτε σε μια μονή στρώση σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερό και να ροδίσει.
Καθώς μαγειρεύετε το κουνουπίδι ενώστε τον αμάρανθο με 1 ½ κούπες νερό. Βράστε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με καπάκι μέχρι ο αμάρανθος να είναι τρυφερός. Στη συνέχεια, στραγγίστε, ξεπλύνετε καλά και στραγγίστε ξανά.
Τοποθετείστε τον αμάρανθο σε ένα μπολ και ενώστε με το κουνουπίδι και το μαρούλι. Πασπαλίστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment