Θέλετε περισσότερη ενυδάτωση; Αυτά τα φαγητά σας την προσφέρουν!

Πράσινες πιπεριές

Περιεκτικότητα σε νερό: 93,9%

Οι πιπεριές όλων των αποχρώσεων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά οι πράσινες πιπεριές , είναι στην κορυφή της λίστας  σε σχέση με τις κόκκινες και τις κίτρινες (που είναι περίπου 92% νερό). Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι πράσινες πιπεριές περιέχουν ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σχέση με τις άλλες.

 

Κουνουπίδι

Περιεκτικότητα σε νερό: 92,1%

Μην αφήνετε την χλωμή ώψη του κουνουπιδιού να σας ξεγελάσει: Εκτός από το ότι έχουν πολύ νερό, αυτά τα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες και φυτικά θρεπτικά συστατικά που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην καταπολέμηση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

 

Καρπούζι

Περιεκτικότητα σε νερό: 91,5% νερό

Είναι αρκετά προφανές ότι το καρπούζι είναι γεμάτο νερό, αλλά αυτό το ζουμερό πεπόνι συγκαταλέγεται επίσης στις πλουσιότερες πηγές λυκοπενίου, ένα αντιοξειδωτικό καταπολέμησης του καρκίνου που βρίσκεται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Στην πραγματικότητα, το καρπούζι περιέχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ωμές ντομάτες.

 

Σπανάκι

Περιεκτικότητα σε νερό: 91,4% νερό

Το iceberg μπορεί να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, αλλά το σπανάκι είναι συνήθως ένα καλύτερο συνολικό τρόφιμο. Τα ακατέργαστα φύλλα σπανακιού στο σάντουιτς ή τη σαλάτα σας, σας παρέχουν μια διατροφή ενίσχυση.  

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε λουτεΐνη, κάλιο, φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ στον εγκέφαλο και μόνο ένα φλιτζάνι ωμά φύλλα περιέχει το 15% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε - ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των βλαβερών μορίων που είναι γνωστά ως ελεύθερες ρίζες.

 

Φράουλες

Περιεκτικότητα σε νερό: 91,0%

Όλα τα μούρα είναι καλό φαγητό για ενυδάτωση, αλλά οι ζουμερές κόκκινες φράουλες είναι με διαφορά οι καλύτερες. Τα σμέουρα και τα βατόμουρα περιέχουν περίπου 85% νερό, ενώ τα βατόμουρα είναι ελαφρώς καλύτερα στο 88,2%.

 

Μπρόκολο

Περιεκτικότητα σε νερό: 90,7%

Όπως το κουνουπίδι ξάδελφός του, το ακατέργαστο μπρόκολο προσθέτει μια ικανοποιητική κρίση σε μια σαλάτα. Αλλά το θρεπτικό του προφίλ - πολλές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C - είναι ελαφρώς πιο εντυπωσιακό. Επιπλέον, το μπρόκολο είναι το μόνο σταυραντό λαχανικό (κατηγορία που περιέχει λάχανο και λάχανο, εκτός από το κουνουπίδι) με σημαντική ποσότητα σουλφοραφάνης, μια ισχυρή ένωση που ενισχύει τα προστατευτικά ένζυμα του σώματος και εξουδετερώνει τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

 

Γκρέιπφρουτ

Περιεκτικότητα σε νερό: 90,5%

Αυτό το ζουμερό, αρωματικό εσπεριδοειδές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και να μειώσει το κοιλιακό λίπος, προτείνει έρευνα. Σε μια μελέτη, τα άτομα που έτρωγαν ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μείωσαν την κακή χοληστερόλη (LDL) κατά 15,5% και τα τριγλυκερίδια τους κατά 27%. Σε μια άλλη, η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ - περίπου 40 θερμίδων - πριν από κάθε γεύμα βοήθησε τους διαιτολόγους να χάσουν περίπου τρεισήμισι κιλά για 12 εβδομάδες. Οι ερευνητές λένε ότι οι ενώσεις στα φρούτα βοηθούν στην καύση του λίπους και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας έτσι στη μείωση της επιθυμίας.

 

Baby καρότα

Περιεκτικότητα σε νερό: 90,4%

Ένα καρότο είναι ένα καρότο, σωστά; Όχι όσον αφορά την περιεκτικότητα σε νερό. Όπως αποδεικνύεται, τα καρότα σε baby μέγεθος που υπάρχουν παντού περιέχουν περισσότερο νερό από τα καρότα πλήρους μεγέθους (τα οποία περιέχουν μόνο 88,3% νερό).

 

Πεπόνι

Περιεκτικότητα σε νερό: 90,2%

Αυτό το χυμώδες πεπόνι παρέχει μεγάλη διατροφική απόδοση και πολύ λίγες θερμίδες. Μία μερίδα - περίπου το ένα τέταρτο του πεπονιού - περιέχει μόλις 50 θερμίδες, αλλά παρέχει ένα πλήρες 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμινών Α και C.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post