Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα τρώγοντας ένα... γιαούρτι;

Το γιαούρτι είναι μέσα στη λίστα των τροφών που προασπίζουν την υγεία. Λόγω των προβιοτικών συστατικών του βοηθάει στην αντιμετώπιση των ιώσεων, του πεπτικού συστήματος και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με έρευνες, οι τροφές με προβιοτικά συστατικά συμβάλουν στη μείωση της διάρκειας των κρυολογημάτων.  Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα οφέλη των προβιοτικών για τον ανθρώπινο οργανισμό.  


 Ποια τα οφέλη των προβιοτικών συστατικών;

Γνωρίζουμε πως το γιαούρτι είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά η έρευνα για την ικανότητα καταπολέμησης των ιώσεων βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο σύμφωνα με τον Michael Rubin.

Επιπλέον το γιαούρτι περιέχει ψευδάργυρο ένα πολύτιμο συστατικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο για την αποτελεσματική προστασία του ανθρώπινου οργανισμού χρειάζονται τουλάχιστον 75 ml ψευδάργυρου ενώ ένα κυπελάκι γιαουρτιού περιέχει μόλις 2 ml ψευδάργυρου.
 
Είναι το γιαούρτι υγιεινό;

Οι υδατάνθρακες στο γιαούρτι παρέχουν ενέργεια, η οποία είναι σημαντική για να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο βιομηχανικών Γαλακτοκομικών προϊόντων, οι γυναίκες που συμπεριέλαβαν το γιαούρτι στην καθημερινή τους διατροφή για εννέα εβδομάδες, σημείωσαν μειωμένους φλεγμονώδεις δείκτες στο αίμα τους – εύρημα που αποδεικνύει ότι το γιαούρτι μπορεί να είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων.

Ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να εξακριβωθεί πως το γιαούρτι ή άλλες τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.

 

Συμπέρασμα

Το γιαούρτι περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και βιταμίνη D τα οποία είναι ωφέλιμα για την  ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση των ιώσεων.  Είναι εύπεπτο, και ευχάριστο στη γεύση λόγω της μαλακής του υφής.

Ωστόσο δεν προτείνεται για την θεραπεία του οργανισμού από νοσήματα αλλά για την ενίσχυση της άμυνας του.

Μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση του γιαουρτιού συνδυάζοντας το με φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C όπως φράουλες ή μούρα.

 Πηγή: https://edition.cnn.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post