Yoga: ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Επίσης, σχεδόν όλοι μπορούν να την κάνουν - δεν είναι μόνο για άτομα που μπορούν να αγγίξουν τα δάχτυλα των ποδιών τους ή θέλουν να διαλογιστούν.

Μερικοί τύποι γιόγκα αφορούν τη χαλάρωση. Σε άλλους, κινείστε περισσότερο. Οι περισσότεροι τύποι επικεντρώνονται στις πόζες, που ονομάζονται asanas. Περιλαμβάνουν επίσης την προσοχή στην αναπνοή.

Γιόγκα για ευελιξία

Η γιόγκα τεντώνει τους μυς σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να κινηθείτε καλύτερα και να αισθανθείτε λιγότερο άκαμπτοι ή κουρασμένοι.

Σε οποιοδήποτε επίπεδο γιόγκα, πιθανότατα θα αρχίσετε να παρατηρείτε οφέλη σύντομα. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι βελτίωσαν την ευελιξία τους έως και 35% μετά από μόνο 8 εβδομάδες γιόγκα.

Μπορεί να προσφέρει δύναμη

Μερικά στυλ γιόγκα, όπως το ashtanga και το power yoga, είναι πολύ φυσικά. Η άσκηση ενός από αυτά τα στυλ θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον μυϊκό τόνο.

Αλλά ακόμη και λιγότερο έντονα στυλ γιόγκα, όπως το Iyengar ή το hasa, μπορούν να προσφέρουν οφέλη για τη δύναμη και την αντοχή.

Πολλές από τις πόζες, δημιουργούν δύναμη στο άνω μέρος του σώματος. Όταν γίνουν σωστά, σχεδόν όλες οι πόζες δημιουργούν δύναμη πυρήνα στους βαθύς κοιλιακούς μυς.

 

Καλύτερη στάση σώματος

Όταν έχετε καλύτερη ευελιξία, η στάση σας βελτιώνεται.

Με έναν ισχυρότερο πυρήνα, είναι πιο πιθανό να καθίσετε και να σταθείτε "ψηλά".

Η γιόγκα βοηθά επίσης την ευαισθητοποίηση του σώματός σας. Αυτό σας βοηθά να παρατηρήσετε πιο γρήγορα εάν χαλαρώνετε ή υποχωρείτε, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τη στάση σας.

 

Οφέλη για την αναπνοή σας

Η γιόγκα συνήθως περιλαμβάνει την προσοχή στην αναπνοή σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Μπορεί επίσης να απαιτήσει συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής.

Αλλά η γιόγκα συνήθως δεν είναι αερόβια, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία, εκτός αν πρόκειται για κάποιον έντονο τύπο.

 

Λιγότερο άγχος, περισσότερη ηρεμία

Μπορεί να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί αφού κάνετε γιόγκα.

Μερικά στυλ γιόγκα χρησιμοποιούν τεχνικές διαλογισμού που βοηθούν στην ηρεμία του μυαλού. Η εστίαση στην αναπνοή σας κατά τη διάρκεια της γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει.

 

Καλή για την καρδιά σας

Η γιόγκα είναι γνωστό από καιρό ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Ένας βραδύτερος καρδιακός ρυθμός μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις και άτομα που είχαν υποστεί εγκεφαλικό.

Η γιόγκα έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post