Να γιατί πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας με τζίντζερ!

Όσο σημαντικό κι αν είναι το πρωινό σας, κάποιες φορές μπορεί να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Εκτός εάν έχετε τζίντζερ.

Αυτή η ευπροσάρμοστη σούπερ τροφή φιλοξενεί μια σειρά από οφέλη για την υγεία, από τη θεραπεία της ναυτίας έως τη μείωση του πόνου στους μυς. Αλλά τι είναι αυτό που το κάνει πραγματικά «σούπερ»; Είναι εύκολο και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Ανακαλύψτε 4 τρόπους για να βάλετε το τζίντζερ στο πρωινό σας.  

 

  1. Με τον πρωινό σας καφέ

Ο καφές και το τζίντζερ δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ειδικά επειδή ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Αυτό το παραδοσιακό ρόφημα της Μέσης Ανατολής δεν είναι μόνο πικάντικο και νόστιμο, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη.

 

  1. Τσάι τζίντζερ για την καθημερινή δόση βιταμίνης C

Το τσάι τζίντζερ είναι ένα δημοφιλές ποτό που σας βοηθάει να ζεσταθείτε τους ψυχρούς χειμώνες. Όχι μόνο είναι ζεστό και παρήγορο αλλά μπορεί να βοηθήσει και το στομάχι σας να ηρεμήσει. Ένα φλιτζάνι από αυτό το πικάντικο τσάι το πρωί θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από ναυτία ή πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας τσάι τζίντζερ στο σπίτι, τρίβοντας το τζίντζερ και αφήνοντας το σε βραστό νερό για 10 λεπτά.

 

  1. Δοκιμάστε το μαζί με granola

Ένα μπολ με τραγανή και πλούσια σε ίνες granola είναι πάντα μια εύκολη επιλογή πρωινού. Ωστόσο, η προσθήκη τζίντζερ στο μείγμα θα το κάνει ακόμα καλύτερο!

Ξεφλουδίστε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε το με βιολογικό μέλι και στη συνέχεια βάλτε το πάνω από το μπολ του πρωινού σας.

Η προσθήκη τζίντζερ στο κύπελλο πρωινού πρωινού σας παρέχει μερικά σοβαρά αντιφλεγμονώδη οφέλη, ειδικά για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα

 

  1. Προσθέστε χυμό τζίντζερ στα smoothies σας

Μια ωραία πρωινή επιλογή είναι ο χυμός τζίντζερ, ο οποίος ξυπνάει το έντερο. Συνοδεύει υπέροχα μια ποικιλία από πράγματα, όπως οι πατάτες και οι σαλάτες ενώ περιλαμβάνει μια σειρά από οφέλη για την υγεία,. Είναι επίσης ιδιαίτερα καλός για τη θεραπεία του πόνου, των κραμπών και του πόνου που προέχεται από άσκηση.

 

 

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post