Λαχανικά που είναι υγιεινές πηγές υδατανθράκων

Μπρόκολο

Μερίδα: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, ωμό ή μαγειρεμένο

Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια

Δεν χρειάζεται να το βράσετε πολύ. Προσπαθήστε να το φτιάξετε με λίγο ελαιόλαδο και με λίγο τυρί παρμεζάνα. Μετά από αυτό, θα συνεχίσετε να τρώτε αυτό το νόστιμο πιάτο!

 

Καρότα

Μερίδα: 1 φλιτζάνι, ωμό

Υδατάνθρακες: 12 γραμμάρια

Εάν τα μαγειρεμένα καρότα δεν είναι στις προτιμήσεις σας, φάτε τα ωμά. Μπορείτε να φάτε μικρά καρότα ή να κόψετε κομματάκια μεγαλύτερα καρότα. Καταναλώστε ένα ή δύο για να κερδίσετε ένα φαγητό πλούσιο σε υγιεινή πρωτεΐνη. Μπορείτε να το βουτήξετε σε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, λίγο λεμόνι και φρέσκο άνηθο.

 

Καλαμπόκι

Σερβίρισμα: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο

Υδατάνθρακες: 30 γραμμάρια

Αυτή είναι μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων, αλλά περιέχουν και περίπου 4 γραμμάρια ινών, κάτι που βοηθάει το σώμα σας να τους απορροφήσει πιο αργά. Είναι δύσκολο να μην αγαπήσετε ένα φρέσκο ​​καλαμπόκι ψημένο στη σχάρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Γλυκοπατάτα

Σερβίρισμα: 1 φλιτζάνι, ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη, ωμή ή μαγειρεμένή

Υδατάνθρακες: 27 γραμμάρια

Όπως τα καρότα, έτσι και αυτό το αμυλούχο λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Είναι επίσης γεμάτο με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το ασβέστιο και η βιταμίνη C. Την κόβουμε και την ψήνουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο για ένα νόστιμο και τραγανό snack. Δοκιμάστε το ως ένα υγιεινό υποκατάστατο των τηγανητών πατατών.

 

Παντζάρια

Σερβίρισμα: 1 φλιτζάνι, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε φέτες

Υδατάνθρακες: 13 γραμμάρια

Εάν θέλετε να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, μην μαγειρεύετε τα παντζάρια σας ολόκληρα όπως προτείνουν πολλές συνταγές. Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε οκτώ κομμάτια. Τοποθετήστε τα επίπεδα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, μπορείτε να τα ρίξετε σε μια σαλάτα με λίγη ρόκα, πεκάν και φέτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

 

Λαχανάκια Βρυξελλών

Σερβίρισμα: 1 φλιτζάνι, ωμό ή μαγειρεμένο

Υδατάνθρακες: 12 γραμμάρια

Έχει 8 γραμμάρια ινών κάτι που βοηθάει στην εξισορρόπηση αυτών των υδατανθράκων. Αν νομίζετε ότι δεν έχει ωραία γεύση, τότε δείτε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε τα για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε ξύδι βαλσάμικο.

 

Κολοκυθάκι

Ποσότητα: 1 φλιτζάνι, κομμένο σε φέτες

Υδατάνθρακες: 3,5 γραμμάρια

Μπορείτε να το φάτε σε φέτες, μαζί με σέλινο και αγγούρια. Αποτελεί ένα υγιεινό snack αντί για τσιπς.  Ως κάτι διαφορετικό, μπορείτε να το τεμαχίσετε σε στυλ σπιράλ και να το χρησιμοποιήσετε αντί για ζυμαρικά σε όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post