Μπορεί ο κουρκουμάς να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Οι περισσότερες ιδιότητες υγείας του κουρκουμά μπορούν να αποδοθούν στην κουρκουμίνη, μια ένωση που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς μπορεί να παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν είναι αποτελεσματικός - και πόσο κουρκουμά πρέπει να καταναλώσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αυτό το άρθρο εξηγεί εάν ο κουρκουμάς βοηθά στην απώλεια βάρους.

Κουρκουμάς και απώλεια βάρους

Πρόσφατη έρευνα εξέτασε το ρόλο του στην απώλεια βάρους.

Μια μελέτη 30 ημερών σε 44 άτομα που προηγουμένως δεν μπορούσαν να χάσουν βάρος διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 800 mg κουρκουμίνης και 8 mg πιπερίνης δύο φορές την ημέρα οδήγησε σε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους, του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), της μέσης και της περιφέρειας.

Η πιπερίνη είναι μια ένωση σε μαύρο πιπέρι που μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση της κουρκουμίνης έως και 2.000%.

Επιπλέον, μια ανασκόπηση 21 μελετών σε πάνω από 1.600 άτομα συνέδεσε την πρόσληψη κουρκουμίνης με μειωμένο βάρος, ΔΜΣ και περιφέρεια μέσης. Σημείωσε επίσης αυξημένα επίπεδα αδιπονεκτίνης, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού σας.

Ενώ η τρέχουσα έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη, απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε για να προτείνετε ο κουρκουμάς με στόχο την απώλεια βάρους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά

Ο κουρκουμάς διατίθεται σε διάφορες μορφές, αν και ο ευκολότερος τρόπος χρήσης του είναι ως μπαχαρικό μαγειρικής.

Απολαμβάνεται επίσης σε ποτά όπως τσάι τζίντζερ και χρυσό γάλα, το οποίο παρασκευάζεται με ζεστό γάλα, κουρκουμά, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι και σκόνη κανέλας.

Στην ινδική κουζίνα, ο κουρκουμάς καταναλώνεται συνήθως σε τσάι με μαύρο πιπέρι και άλλα συστατικά όπως μέλι, τζίντζερ, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας.

Αν και δεν πρέπει να περιμένετε από τον κουρκούμη να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυτό το ισχυρό βότανο έχει πολλά άλλα οφέλη, όπως μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών παθήσεων και καρδιακών παθήσεων.

Αναφορικά με συμπληρώματα, θυμηθείτε να ενημερώσετε σχετικά τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σας.

Συνοπτικά

Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που σχετίζεται με πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Παρόλο που υπόσχεται απώλεια βάρους, απαιτούνται πιο εκτεταμένες μελέτες για τον άνθρωπο προτού προταθεί για το σκοπό αυτό.

Ο κουρκουμάς και η δραστική του ένωση κουρκουμίνη αναγνωρίζονται ευρέως ως ασφαλείς, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post