Ταξιδεύετε; Μάθετε πως να προστατευτείτε από τον κορωναϊό!

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, πάνω από 600 από τους 3.700 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου βγήκαν θετικοί στον ιό.

Αυτό το συμβάν έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών με κρουαζιερόπλοιο ή με άλλα μέσα.

Οι υποψήφιοι ταξιδιώτες μπορεί να ανησυχούν για τον κίνδυνο προσβολής από τον ιό - καθώς και την πιθανότητα να τεθούν σε καραντίνα σε ένα ξένο λιμάνι εάν άλλοι ταξιδιώτες αρρωσταίνουν.

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να συμβάλλουν στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού COVID-19 και άλλων ιών, εφαρμόζοντας καλή υγιεινή των χεριών, ελαχιστοποιώντας την επαφή με τους άρρωστους και λαμβάνοντας άλλα μέτρα για τη διαχείριση του κινδύνου μόλυνσης.

Η ανοχή σας σε κινδύνους

Για να περιορίσετε τη μετάδοση, συνιστάται να αποφύγετε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κίνα. Για παράδειγμα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει επίσης προειδοποιήσει ενάντια τέτοιων ταξιδιών.

Ο απόλυτος κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό εκτός της Κίνας παραμένει "αρκετά χαμηλός".

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το εάν θα ταξιδέψουν ή όχι σε άλλες χώρες της περιοχής, οι επιστήμονες τους ενθαρρύνουν να λάβουν υπόψη την προσωπική τους ανοχή στον κίνδυνο.

Όσοι έχουν χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο μπορεί να είναι προτιμότερο να αναβάλλουν τα ταξίδια τους ή να επιλέξουν έναν άλλο προορισμό.

 

Περιορίστε την έκθεση σε ασθενείς που είναι άρρωστοι

Ο περιορισμός της στενής επαφής με άρρωστους μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικής λοίμωξης, όπως το COVID-19 ή η γρίπη.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν ταξιδεύετε σε αεροπλάνο, κρουαζιερόπλοιο ή άλλη μαζική μεταφορά.

Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα για την ποιότητα του αέρα από το Πανεπιστήμιο Purdue, τα συστήματα κλιματισμού στα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν τους ιούς.

"Αν ο κορωναϊός είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το SARS, το οποίο έχει διάμετρο 120 νανόμετρα, τότε το σύστημα κλιματισμού θα μεταφέρει τον ιό σε κάθε καμπίνα", συνέχισε ο εμπειρογνώμονας.

Τα αεροπλάνα έχουν πιο αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος αέρα, αλλά οι άνθρωποι που κάθονται κοντά σε έναν επιβάτη που βήχει ή φταρνίζεται μπορούν να εκτεθούν σε αερομεταφερόμενα μικρόβια.

Εάν ανησυχείτε για την για τις λοίμωξης του αναπνευστικού από έναν άλλο επιβάτη, μια μάσκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο.

 

Πρακτική καλής υγιεινής χεριών

Η πρακτική καλής υγιεινής των χεριών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο για την ανάπτυξη μιας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος ή άλλων μεταδοτικών ασθενειών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το πλύσιμο των χεριών το πιο σημαντικό μέτρο ελέγχου της λοίμωξης. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να πλύνουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αφού βοηθούν ή αγγίζουν τον καθένα που είναι άρρωστος.

Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε σωματικά υγρά ή επιφάνειες που μπορεί να έχουν μολυνθεί με μικρόβια.

Εάν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα, το CDC συνιστά τη χρήση αποστειρωτήρων χεριών με περιεκτικότητα αλκοόλης 60 έως 95 τοις εκατό.

 

Εμβολιαστείτε

Είτε ταξιδεύετε στο εξωτερικό είτε μένετε στο σπίτι, μην ξεχνάτε ποτέ τη σημασία της λήψης του εμβολίου κατά της γρίπης για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικής νόσου.

Το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από το COVID-19, αλλά θα μειώσει τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε τον πολύ πιο κοινό ιό της γρίπης.

Εάν κάνετε ένα διεθνές ταξίδι, ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας ενθαρρύνει να κάνετε άλλους εμβολιασμούς.

 

Αν είστε άρρωστοι, ενημερώστε έναν γιατρό

Εάν αναπτύξετε συμπτώματα αναπνευστικής νόσου ή άλλης νόσου κατά τη διάρκεια ταξιδιών, είναι σημαντικό να διατηρείτε την απόσταση σας από άλλους ταξιδιώτες. Εάν ταξιδεύετε με κρουαζιερόπλοιο, ενημερώστε το πλήρωμα.

Εάν εμφανίσετε σημεία ή συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος μετά την αποβίβαση από το ταξίδι, καλέστε το γιατρό σας. Μην πηγαίνετε σε αίθουσες αναμονής όπου μπορεί να τη διαδώσετε σε όλους τους άλλους.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post