Πως να αναγνωρίζετε τα trans λιπαρά

Τα trans - λίπη αυξάνουν την LDL "κακή" χοληστερόλη και αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις. Την ίδια ώρα μειώνουν την HDL "καλή" χοληστερόλη.

Σύμφωνα με μια μελέτη των επιστημονικών στοιχείων, ο FDA δεν αναγνωρίζει πλέον τα trans λιπαρά ως ασφαλή. Η απαγόρευση δεν επηρεάζει τις μικρές ποσότητες των φυσικών trans λιπαρών που βρίσκονται στο βόειο κρέας, το αρνί και τα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα..

Οι παρασκευαστές τροφίμων κάποτε χρησιμοποίησαν τεχνητά trans-λιπαρά για να ενισχύσουν τη γεύση, την υφή και τη διάρκεια ζωής των επεξεργασμένων τροφίμων. Ίσως έχετε δει αυτά τα trans-λιπαρά που αναφέρονται ως "μερικώς υδρογονωμένα έλαια".

Ενώ οι εταιρείες τροφίμων απομακρύνουν σιγά σιγά τα trans λιπαρά από τα προϊόντα τους, θα πρέπει να ελέγξετε ακόμα τις ετικέτες.

Τι να ελέγξετε

Ελέγξτε την ετικέτα "Διατροφικά στοιχεία" και τη λίστα συστατικών. Εάν η ετικέτα "Διατροφικά στοιχεία" αναφέρει ότι το προϊόν έχει "0g trans λίπος", αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει trans-λιπαρά. Θα μπορούσε να έχει έως και μισό γραμμάριο trans-λιπαρών ανά μερίδα. Ελέγξτε λοιπόν την ετικέτα των συστατικών για να δείτε αν υπάρχουν "μερικώς υδρογονωμένα έλαια" στη λίστα. Αυτά είναι τα trans λιπαρά.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post