Εκπληκτικοί τρόποι για να μειώσετε τις ρυτίδες

Κοιμηθείτε στην πλάτη σας

Όταν κοιμάστε σε συγκεκριμένες θέσεις κάθε νύχτα αυτό οδηγεί σε "γραμμές ύπνου" - ρυτίδες που γίνονται χαραγμένες στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και δεν ξεθωριάζουν όταν σηκώνεστε. Ο ύπνος στο πλάι σας οδηγεί σε ρυτίδες στα μάγουλα και στο πηγούνι.

Καλές πρακτικές για τη φροντίδα του δέρματος

Εάν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε το δέρμα σας νέο, ξεκινήστε με τα βασικά:

  • Αποφύγετε τον ήλιο.
  • Φορέστε αντηλιακό ευρέος φάσματος.
  • Φοράτε αντηλιακά ρούχα (μακριά μανίκια και παντελόνια).
  • Μην καπνίζετε.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα.


Καταναλώστε περισσότερο σολομό

Ο σολομός (μαζί με άλλα ψάρια κρύου νερού) είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ένα από τα δομικά στοιχεία του δέρματος. Έχει επίσης πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί λένε ότι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν παχύ και νεανικό, και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας

Το νερό της βρύσης αφαιρεί από το δέρμα την υγρασία και φυσικά έλαια που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Εάν πλένετε το πρόσωπό σας υπερβολικά συχνά, ξεπλένετε την προστασία του. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι με ενυδατικά, ή ένα τζελ ή κρέμα καθαρισμού.

Σόγια για την περιποίηση του δέρματος

Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας και να την προστατεύσει επίσης. Μελέτες δείχνουν ότι η σόγια που εφαρμόζεται στο δέρμα ή λαμβάνεται ως συμπλήρωμα (όχι ως τροφή) μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμη και να θεραπεύσει κάποια βλάβη από τον ήλιο. Μπορεί να βοηθήσει τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματός σας, και ακόμη και τον τόνο του δέρματος.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post