Τα καλύτερα tips διατροφής – 5+1 τρόποι για να την κρατήσετε!

Tip N. 1: Πίνετε άφθονο νερό ή άλλα ποτά χωρίς θερμίδες

Πριν ανοίξετε τη σακούλα με τα πατατάκια, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Οι άνθρωποι μερικές φορές συγχέουν τη δίψα με την πείνα, έτσι μπορείτε να καταλήξετε να τρώτε επιπλέον θερμίδες όταν ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε. Εάν το απλό νερό δεν κόβει την πείνα σας, δοκιμάστε να πίνετε αρωματισμένο ανθρακούχο νερό ή φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα με φρούτα.

Tip N. 2: Να είστε επιλεκτικοί με τα βραδινά σνακ.

Η απρόσεκτη κατανάλωση συμβαίνει συχνότερα μετά το δείπνο, όταν τελικά καθίσετε και χαλαρώσετε. Το σνακ μπροστά από την τηλεόραση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χαλάσετε τη διατροφή σας. Κλείστε την κουζίνα μετά από μια συγκεκριμένη ώρα, ή προτιμήστε ένα σνακ χαμηλών θερμίδων.

Tip N. 3: Απολαύστε τα αγαπημένα σας τρόφιμα.

Αντί να κόψετε εντελώς τα αγαπημένα σας τρόφιμα, μειώστε τα. Αγοράστε ένα φρέσκο ​​μπισκότο από τον φούρνο αντί για κουτί. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τα αγαπημένα σας τρόφιμα - το κλειδί είναι η μετριοπάθεια.

Tip N. 4: Φάτε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Η πρωτεΐνη είναι το απόλυτο φαγητό που σας γεμίζει - είναι πιο ικανοποιητικό από τους υδατάνθρακες ή τα λίπη και σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι για περισσότερο. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και ενθαρρύνει την καύση λίπους. Για αυτό φροντίστε να ενσωματώσετε υγιεινές πρωτεΐνες όπως θαλασσινά, άπαχο κρέας, ασπράδι αυγού, γιαούρτι, τυρί, σόγια, ξηρούς καρπούς ή φασόλια στα γεύματα και τα σνακ σας.

Tip N. 5: Μπαχαρικά.

Προσθέστε μπαχαρικά ή τσίλι στο φαγητό σας για γεύση που θα σας ικανοποιήσει. Τα τρόφιμα που είναι γεμάτα με μπαχαρικά θα διεγείρουν τους γευστικούς σας ρυθμούς και θα σας ικανποιήσουν.  

Tip N. 6: Γεμίστε την κουζίνα σας με υγιεινά και εύκολα τρόφιμα.

Το να έχετε έτοιμα σνακ και γεύματα μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία. Θα είναι λιγότερο πιθανό να βγείτε με το αυτοκίνητο ή να παραγγείλετε μια πίτσα εάν μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό γεύμα σε πέντε ή 10 λεπτά. Για παράδειγμα αυτά είναι μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας: κατεψυγμένα λαχανικά, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τυρί με μειωμένα λιπαρά, ντομάτες, κονσέρβες φασολιών, σχάρα, τορτίγιες ολικής αλέσεως και σακούλες από χόρτα σαλάτας.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post