Superfoods για τις γυναίκες

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους, αλλά ορισμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα καλά για ζητήματα που επηρεάζουν τις γυναίκες - όπως εύθραυστα οστά, εγκυμοσύνη και καρκίνο του μαστού. Αυτά τα "σούπερ φαγητά" είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (συχνά περισσότερα από ένα!) που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε το σώμα σας και να το διατηρήσετε καλά, ακόμα και όταν μεγαλώνετε.

Ενταμάμε

Αυτοί οι νόστιμοι λοβοί σόγιας είναι γεμάτοι φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ενώσεις που μοιάζουν με οιστρογόνα και ονομάζονται ισοφλαβόνες. Οι ισοφλαβόνες μπορούν να είναι φίλοι σας κατά την εμμηνόπαυση.

Kale (Λαχανίδα)

Σε αυτά τα πράσινα φύλλα υπάρχει μεγάλη ποσότητα από βιταμίνη Κ, η οποία λειτουργεί με ασβέστιο και βιταμίνη D που διατηρεί τα οστά σας ισχυρά και υγιή. Μια μερίδα έχει πάνω από το 20% των ημερήσιων συνιστώμενων ποσοτήτων βιταμινών Α και C.

Σπαράγγια

Θέλετε έναν άλλο τρόπο για να αποκτήσετε βιταμίνη Κ που ενισχύει τα οστά; Τα σπαράγγια μπορεί να σας καλύψουν. Με μόλις μισό φλιτζάνι έχετε το ένα τρίτο από αυτό που χρειάζεστε για την ημέρα. Είναι επίσης γεμάτο φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών.

Φασόλια

Έχουν πολλές πρωτεΐνες, χωρίς τα λιπαρά (και συχνά το κόστος) που έχει το κρέας και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση, το σάκχαρο στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό.

Γκρέιπφρουτ

Έχει να κάνει με τα «φλαβονοειδή», τα οποία βοηθούν στη μείωση της πιθανότητας ορισμένων ειδών εγκεφαλικών επεισοδίων στις γυναίκες και μπορούν επίσης να βοηθήσουν την καρδιά σας. (Τα πορτοκάλια είναι επίσης λειτουργικά, αλλά το γκρέιπφρουτ έχει λιγότερη ζάχαρη).

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post