Ένας απλός τρόπος για να αποφύγουμε τα κιλά των διακοπών!

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, οι περισσότεροι άνθρωποι χαλαρώνουν και επιλέγουν να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού και περισσότερων θερμίδων.

Τι συμβαίνει όμως όταν γυρνάμε από τις διακοπές και αποφασίζουμε να ζυγιστούμε; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Society, η αύξηση βάρους στις διακοπές κινείται περίπου σε 0,4 – 1.5 κιλό συνολικά. Αυτό όμως το βάρος, πιθανότατα θα μείνει στον οργανισμό και θα ενισχύσει και την ετήσια αύξηση βάρους!

Πως μπορείτε να το αποφύγετε;

Για το σκοπό της έρευνας, μελετήθηκαν 111 ενήλικες. Αυτοί χωρίστηκαν σε δυο ομάδες ανθρώπων. Η πρώτη ομάδα ζυγιζόταν καθημερινά ενώ η δεύτερη όχι.

Μετά το τέλος των διακοπών, η πρώτη ομάδα δεν είδε καμία αύξηση στο βάρος τους ενώ οι δεύτεροι είδαν.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, τότε ίσως να ξανασκεφτείτε τον καθημερινό έλεγχο στη ζυγαριά σας! Μπορεί να μην ακούγεται πολύ ευχάριστη διαδικασία, αλλά έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που διαρκούν ολόκληρο τον χρόνο.

Αν σας καταπιέζει ψυχολογικά πολύ η διαδικασία, αραιώστε το ζύγισμα ανά 2 μέρες. Αν πετύχετε να μείνετε στο βάρος σας κατά τη διάρκεια των διακοπών, επιστρέφοντας η ψυχολογία σας θα είναι καλύτερη και δε θα ξεκινήσετε τη νέα σεζόν με το άγχος να τα χάσετε. Βλέποντας την καλή πλευρά της διαδικασίας, είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας!  


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post