#AboutFood -Η διατροφική αξία της φράουλας!

Επιπλέον είναι πλούσιες σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και φυτικών ενώσεων και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.

Θρεπτικά στοιχεία

Οι φράουλες αποτελούνται κυρίως από νερό (91%) και από υδατάνθρακες (7.7%). Περιέχουν μόνο μικρά ποσοστά λιπαρών (0.3%) και πρωτεϊνών (0,7%).

Τα θρεπτικά στοιχεία που βρίσκονται σε 100 γραμμάρια φραουλών είναι:

  • Θερμίδες: 32
  • Νερό: 91%
  • Πρωτεΐνες: 0,7 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 7,7 γρ.
  • Ζάχαρη: 4,9 γρ.
  • Ίνες: 2 γρ.
  • Λιπαρά: 0,3 γρ.

 

Υδατάνθρακες

Οι φρέσκες φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα νερού, οπότε το επίπεδο των υδατανθράκων τους είναι χαμηλό. Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση φραουλών δεν μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα και θεωρούνται ασφαλείς και για ανθρώπους με διαβήτη.

strawberries

Ίνες

Οι ίνες αποτελούν περίπου το 26% των υδατανθράκων που βρίσκονται στις φράουλες. Οι διατροφικές ίνες είναι σημαντικές στη θρέψη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο καθώς ενισχύουν την πέψη. Επιπλέον, είναι βοηθητικές στην απώλεια βάρους και βοηθούν στην αποφυγή πολλών ασθενειών.

Βιταμίνες και μέταλλα

Βιταμίνη C: Οι φράουλες είναι σπουδαία πηγή βιταμίνης C, ενός απαραίτητου αντιοξειδωτικού για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του δέρματος.

Μαγνήσιο:  Συχνά βρίσκεται μεγάλη περιεκτικότητα μαγνησίου σε σιτηρά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Αυτό το συστατικό είναι βασικό για πολλές λειτουργίες του σώματός σας.

Φολικό οξύ (Βιταμίνη Β9): Ανήκει στην κατηγορία βιταμινών Β και είναι σημαντικό για την φυσιολογική ανάπτυξη των ιστών και τη λειτουργεία των κυττάρων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για τις εγκύους αλλά και τους μεγαλύτερους ενήλικες.

Κάλιο: Αυτό το μέταλλο αποτελεί σημαντικό κομμάτι πολλών λειτουργιών του σώματος, όπως στη συντήρηση της πίεσης.

Επιπλέον, οι φράουλες προσφέρουν (σε μικρότερο επίπεδο), σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες Β6, Κ και Ε.

Πηγή: healthline.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post