Άνοιξη: επτά συμβουλές για ενίσχυση της υγεία σας!

Ήρθε η ώρα να κινηθούμε καθώς αλλάζουν σεζόν. Ακολουθούν επτά συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να "βρεθείτε" προς τις δραστηριότητες του καλοκαιριού.

Ξυπνήστε νωρίς για να ασκηθείτε.

Τα πρωινά γίνονται πιο ζεστά και η άνοιξη σημαίνει ότι ο ήλιος ανατέλλει νωρίτερα κάθε μέρα. Επωφεληθείτε λοιπόν από αυτήν την αλλαγή. Βγείτε και ασκηθείτε πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας, είτε πρόκειται για τρέξιμο είτε για περπάτημα με τον σκύλο σας. Η άσκηση πριν από τη δουλειά μπορεί να κάνει την ημέρα σας να ξεκινήσει με μεγάλη ευκρίνεια και ενέργεια.

Ανανεώστε τα ρούχα προπόνησης

Τα κατάλληλα παπούτσια μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός ενεργού τρόπου ζωής παρέχοντας σημαντική υποστήριξη στις αρθρώσεις σας. Επιπλέον, τα νέα ελαφριά ρούχα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη θερμότητα και τον ιδρώτα για να βελτιστοποιήσετε την άνεση κατά την άσκηση. Και βεβαιωθείτε ότι είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι πριν ξεκινήσετε μια νέα προπόνηση.

Καταναλώστε καθημερινά φρούτα και λαχανικά

Η άνοιξη είναι μια υπέροχη εποχή για να προσθέσετε νέα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Μεταξύ άλλων, αυτά βρίσκονται στη σεζόν τους: κεράσια, σμέουρα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, αγκινάρες, αγγούρια, μπιζέλια, πιπεριές, σκουός και ντομάτες.

Πείτε "ναι" σε ένα υγιεινό πρωινό.

Είναι ένα στέρεο θεμέλιο και ένα υπέροχο ξεκίνημα για οποιαδήποτε μέρα. Και φροντίστε να συνδυάσετε μια πρωινή ρουτίνα άσκησης με ένα υγιεινό πρωινό. Θα χρειαστείτε ενέργεια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα γυμναστικής σας. Αντί για καφέ και σάντουιτς γρήγορου πρωινού, τι θα λέγατε για ένα ποτήρι φρέσκο grapefruit;

Νερό με λίγο στυμμένο λεμονιού.

Πόσο συχνά πίνετε τη συνιστάμενη ποσότητα νερού; Για να αποδώσει το σώμα σας σε υψηλό επίπεδο, είναι απαραίτητο να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ένα ποτήρι νερό μπορεί επίσης να είναι ένα καλό κατασταλτικό της όρεξης και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο λεμόνι στο νερό σας.  

Οι σωστές συνήθειες ύπνου βοηθούν στη διατήρηση υγειούς βάρους

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε 6-8 ώρες κάθε βράδυ. Επίσης, το να μένετε ξύπνιου αργά το βράδυ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής. Η επίτευξη της σωστής ανάπαυσης θα σας βοηθήσει να μην ακολουθήσετε μια κακιά διατροφή ενώ σας προετοιμάζει για τις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας.

Προγραμματίστε τα ραντεβού με τον γιατρό σας

Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για έναν συντονισμό υγείας. Για παράδειγμα, πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα άσκησης, συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Όταν ο καιρός ζεσταίνει και τα άνθη αρχίσουν να βγαίνουν, είναι το σήμα μας να προχωρήσουμε μπροστά για να κάνουμε κάθε καλοκαίρι διασκεδαστικό και ευχάριστο. Πολλές από τις παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να γίνουν με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες για αμοιβαία ενίσχυση.

Πηγή: https://www.corporatewellnessmagazine.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post