Τα σνακ που πρέπει να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Πίτσα που έχει περισσέψει

Μπορεί να φαίνεται δελεαστική ιδεά, αλλά οτιδήποτε είναι πολύ λιπαρό μπορεί να προκαλέσει καούρα, ειδικά αν ξαπλώσετε αμέσως μετά. Ένα σνακ που έχει λιγότερες από 200 θερμίδες είναι ένα πολύ πιο ασφαλές.

Chips

Το λίπος και το αλάτι είναι ένας κακός συνδυασμός, ειδικά καθώς πλησιάζει ο ύπνος. Επιπλέον, είναι εύκολο να φάτε πάρα πολλά, οπότε αυτό που ξεκινάει ως μια μικρή απόλαυση θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι κακό για τη διάθεσή σας και τη μέση σας.

Cookies

Η υπερβολική ζάχαρη θα σας ενθουσιάσει - τουλάχιστον για λίγο - όταν θα πρέπει να επιβραδύνετε. Επιπλέον, μια υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ακολουθείται συχνά από μια συντριβή που μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε άθλια.

Παγωτό

Προσπαθήστε να αντισταθείτε. Το λίπος και η ζάχαρη μπορεί να δυσκολέψουν τον ύπνο. Και αν επιλέξετε μια γεύση με σοκολάτα, θα πάρετε καφεΐνη που δεν θέλετε εκείνη την ώρα.

Δημητριακά με ζάχαρη

Είναι γεμάτα με άδειους υδατάνθρακες, οπότε δεν θα σας ικανοποιήσει για πολύ. Εάν έχετε τη διάθεση για δημητριακά αντικαταστήστε αυτά με τη ζάχαρη για μια ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Αναψυκτικά

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι πρέπει να μείνετε μακριά από τον καφέ  αλλά προσέξτε και το τσάι και τα αναψυκτικά γιατί έχουν και αυτά καφεΐνη. Προσπαθήστε να κόψετε την καφεΐνη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον ύπνο. Και τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να είναι πρόβλημα ακόμα και αν δεν περιέχουν καφεΐνη. Οι φυσαλίδες μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε φούσκωμα και να νιώσετε καούρα.

Πηγή: https://www.webmd.com/

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post