Tips για πιο έξυπνη διαχείριση τροφίμων

Αν υπήρχε ποτέ χρόνος για να σκεφτείτε στρατηγικά το πως ψωνίζετε, είναι τώρα.

Βρείτε παρακάτω κάποια έξυπνα tips.

Υπολογίστε τι έχετε: Κάντε μια λίστα με τα στοιχεία που έχετε ήδη στο ψυγείο, την κατάψυξη και το ντουλάπι. Θα πάρετε μια ιδέα για το τι και πόσα έχετε και έτσι θα αποφύγετε να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας: Ακόμα κι αν ετοιμάζατε κάπως τα γεύματα πριν από το φαγητό, είναι λογικό να υπάρχει κάποιο είδος πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου τώρα. Χρησιμοποιήστε τις λίστες που μόλις κάνατε για να βρείτε όλα τα γεύματα που θα μπορούσατε να φτιάξετε με αυτά που έχετε τώρα, καθώς και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστεί να αγοράσετε. Σχεδιάστε το δείπνο τουλάχιστον μιας εβδομάδας, σημειώνοντας επίσης μερικά πράγματα που μπορείτε να έχετε για πρωινό και μεσημεριανό.

Αγοράστε μακράς διαρκείας προϊόντα: Προτιμήστε ειδικά λαχανικά ανάμεσα σε πατάτες, γλυκοπατάτες, λάχανο, καρότα, τεύτλα, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και σκουός. Τα μακροχρόνια φρούτα περιλαμβάνουν τα μήλα, τα πορτοκάλια, τις κλημεντίνες και το γκρέιπφρουτ - τα οποία θα κρατήσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες στο ψυγείο. Αγοράστε μπανάνες όταν είναι ακόμα πράσινες.

Σωστή διαχείριση τροφίμων: Το πίσω μέρος του ψυγείου σας είναι το πιο κρύο, οι πόρτες είναι οι πιο ζεστές. Αποφύγετε έτσι να βάζετε πολύ φθαρτά αντικείμενα όπως το γάλα και τα αυγά στις πόρτες και κρατήστε τα νόστιμα φρέσκα τρόφιμα (παράδειγμα τα μούρα και το σέλινο) μακριά από το πίσω μέρος όπου μπορεί να τα παγώσει. Εάν μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα υγρασίας, ρυθμίστε το συρτάρι λαχανικών σε υψηλή υγρασία και συρτάρι φρούτων για χαμηλή υγρασία. Επίσης κρατήστε ολόκληρα κρεμμύδια και πατάτες έξω από το ψυγείο σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος.

Παγώστε με ασφάλεια: Εάν έχετε αγοράσει περισσότερα προϊόντα, καταψύξτε τα επιπλέον πριν χαλάσουν. Για παράδειγμα κατεψυγμένα προϊόντα όπως μπανάνες, μούρα, και σπανάκι μπορούν να γίνουν υπέροχα smoothies.

Χρησιμοποιήστε το σύστημα "first-in-out-out": Βάλτε τα αντικείμενα που χρειάζεστε για να φάτε νωρίτερα στο μπροστινό μέρος του ψυγείου ή του θαλάμου όπου θα τα αποθηκεύσετε.

Πηγή: https://blogs.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post