Πιέζετε πολύ τον εαυτό όταν γυμνάζεστε; Αυτά είναι τα σημάδια

Ενώ η ώθηση που παίρνετε από αυτό το κίνητρο είναι καλή, είναι επίσης πολύ πιθανό να το παρακάνετε. Υπάρχει ένα σημείο όπου οι έντονες προπονήσεις μπορεί να έχουν μειωμένες αποδόσεις και ίσως βλάψουν ακόμη και το σώμα σας. Οι ημέρες ανάπαυσης είναι σημαντικές - η επαρκής ανάκαμψη βοηθά το σώμα μας να γίνει ισχυρότερο και πιο σωστό, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζετε τον εαυτό σας στο μέγιστο κάθε μέρα.

 

Αλλά πώς ξέρετε αν πιέζετε πολύ σκληρά; Εδώ είναι μερικά σημάδια:

  • Πόνοι στο στήθος ή δύσπνοια: Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα, αλλά είναι ένας σημαντικός δείκτης ότι πρέπει να μειώσετε και να μιλήσετε με έναν γιατρό για τη γυμναστική σας. Εάν αισθανθείτε ποτέ δύσπνοια ή πόνο στο στήθος ενώ γυμνάζεστε, σταματήστε αμέσως αυτό που κάνετε και ζητήστε ιατρική βοήθεια.
  • Τραυματισμός. Οι τραυματισμοί είναι συχνά αποτέλεσμα υπερβολικής προπόνησης ή μυϊκών ανισορροπιών. Όταν έχετε μυϊκές ανισορροπίες, αυτό μπορεί να αλλάξει την κίνησή σας και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Βεβαιωθείτε ότι εκπαιδεύετε ολόκληρο το σώμα σας για να ενισχύσετε τη σταθερότητα των μυών. Οι υπερβολικοί τραυματισμοί συμβαίνουν όταν εξαρτάστε συνεχώς από τις ίδιες μυϊκές ομάδες και δεν αφήνετε επαρκή χρόνο ανάρρωσης.
  • Συμπτώματα υπερβολικής προπόνησης. Τα σώματά μας προσπαθούν να μας ειδοποιούν όταν κάνουμε πάρα πολλά. Τα συμπτώματα της υπερβολικής προπόνησης μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό, μυϊκό πόνο που παραμένει, μείωση της απόδοσης, κόπωση και μειωμένη όρεξη.
  • Απώλεια ενθουσιασμού. Όταν ξεκινάτε να φοβάστε τις προπονήσεις σας, είναι μια κόκκινη σημαία που δείχνει ότι το παρακάνετε (ή κάνετε λάθος προπόνηση για εσάς). Εάν κάνετε προπονήσεις που σας αρέσουν και παίρνετε χρόνο για να ανακάμψετε επαρκώς, θα πρέπει να περιμένετε την επόμενη συνεδρία χωρίς άγχος. Εάν τη φοβάστε, αυτό είναι ένα σημάδι για να κάνετε ένα βήμα πίσω ή να αλλάξετε τις ασκήσεις σας.

 

Για να διατηρήσετε τη ρουτίνα σας μέτρια και βιώσιμη, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

  • Εάν δεν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε για πάντα, μην το κάνετε μέρος της ρουτίνας σας. Κάθε φορά που ξεκινάτε μια νέα μέθοδο γυμναστικής ή ένα μάθημα, βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Εξασφαλίστε επαρκή χρόνο ύπνου και ανάρρωσης. Έτσι οι μύες σας μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε 1-2 ημέρες ξεκούρασης κάθε εβδομάδα ή δραστηριότητες όπως γιόγκα, τέντωμα, περπάτημα, ύπνπο, μπάνιο ή οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ανανεωμένοι.
  • Ενεργοποιήστε τα πράγματα με εναλλακτικές εντάσεις προπόνησης. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε μερικές προπονήσεις χαμηλής έντασης κάθε εβδομάδα, όπως εύκολο cardio, κολύμπι, ποδηλασία, γιόγκα ή Pilates.

 

Πηγή: https://blogs.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post