#Travel -Εξόρμηση σε Πάργα - Παξούς

 Αυτό κάνω κι εγώ φέτος κι έτσι όταν οι φίλοι μου πρότειναν να πάμε στην Πάργα για το Σαββατοκύριακο, έφτιαξα γρήγορα βαλιτσούλα και περίμενα την αναχώρηση. Είχα ξαναπεράσει άλλη μια φορά από την Πάργα πριν από κάποια καλοκαίρια, οπότε αυτό που κυρίως με τραβούσε στην όλη ιδέα ήταν ότι αυτή τη φορά θα κάναμε εκδρομή στους Παξούς με σκάφος. 

parga

Και αυτό ακριβώς είναι το δυνατό κομμάτι αυτής της περιοχής. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Τη βρέχουν τα νερά του Ιονίου, έχει αίσθηση νησιού αλλά και πρόσβαση ηπειρωτικής χώρας που την κάνει ιδανική για καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Νομίζω πως στην Ελλάδα δεν την έχουμε εκτιμήσει όσο θα έπρεπε, μιας και στην πλειοψηφία της έχει ξένους τουρίστες (κυρίως Σκανδιναβούς), οι οποίοι την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

nadia_watermelon

Αν θελήσετε να την επισκεφτείτε, θα βρείτε πολλές επιλογές σε καταλύματα και μέσα στην πόλη, αλλά και στην γύρω περιοχή.

Εμείς θέλαμε να αποφύγουμε το κέντρο της Πάργας που μαζεύει πολύ κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε και εύκολη πρόσβαση σε αυτό, οπότε μείναμε στο Racconto Boutique Design Hotel, που βρίσκεται στα 900 μέτρα από το κέντρο και σε μικρό υψόμετρο. Πάρα πολύ ήσυχο, με φοβερά εξυπηρετικό προσωπικό και υπέροχη ενέργεια. Είναι ιδανικό για ζευγάρια και παρέα φίλων (όπως είμασταν εμείς) , καθώς είναι το μόνο adults only ξενοδοχείο της περιοχής.

 

parga

Για μπάνιο πήγαμε στον Βάλτο που είναι οργανωμένη παραλία, αλλά καθήσαμε στο ακριανό beach bar, ώστε να αποφύγουμε τον πολύ κόσμο. Η περιοχή έχει πολλές παραλίες, οργανωμένες και μη, που αξίζει να επισκεφτείτε. Επίσης, το απόγευμα ανεβήκαμε για βόλτα στο κάστρο με την υπέροχη θέα και το πράσινο που σου κλέβει την καρδιά.

parga

Όπως έλεγα και νωρίτερα, αν βρεθείτε στην περιοχή, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε και τα γύρω μέρη. Υπάρχουν καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Πάργα για Παξούς και Αντίπαξους (περίπου 45 λεπτά διαδρομή), ενώ συνδέεται και με την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Επίσης, αν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αχέροντα (15 χλμ απόσταση). Εκεί θα βρείτε το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας και σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου, εμείς δεν προλάβαμε να πάμε αυτή τη φορά και αποφασίσαμε να περάσουμε την Κυριακή στους Παξούς- Αντίπαξους με σκάφος.

paxoi

Κι εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείτε είτε μόνοι σας, είτε από το ξενοδοχείο σας να κλείσετε θέση με μικρό ή μεγαλύτερο σκάφος. Εμείς απευθυνθήκαμε στην Fantasy Ionian Yaghts και είμασταν περίπου 15 άνθρωποι on board. Ξεκινήσαμε στις 9 από το λιμάνι της Πάργας, πρώτη στάση κάναμε στην παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους, στις Μπλέ σπηλιές και στο Μογγονήσι και καταλήξαμε στον Γάιο στους Παξούς για ελληνικό καφέ και πορτοκαλόπιτα. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτά τα νερά και για τη φυσική ομορφιά που αντικρύσαμε. Θα σας πω απλά ότι είναι από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας και αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθείτε, ακόμα και σε έντονα τουριστική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. Επιστρέψαμε τελικά κατά τις 6 το απόγευμα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα.

nadia_river

Το οδικό δίκτυο για Πάργα είναι πολύ καλό. Θα χρειαστείτε περίπου 4,5 ώρες από Αθήνα και 1 ώρα από Ιωάννινα. Η αλήθεια είναι πως η διαδρομή είναι μεγάλη για Σαββατοκύριακο, αλλά εμείς είμασταν καλή παρέα και δεν πτοηθήκαμε ούτε από τα προβλήματα που μας έβγαλε το αυτοκίνητο και στο πήγαινε και στο έλα (κάναμε 6,5 ώρες και τις 2 φορές!)

Κλείνοντας, η Πάργα είναι από τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και σίγουρα από τα μέρη στα οποία θα επιστρέψω κάποια στιγμή.
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Στιγμές από το ταξίδι:

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post