#Pet – Τι να σκεφτείς πριν πάρεις κατοικίδιο

ΚΟΣΤΟΣ

Το κατοικιδιό μας θα χρειαστεί φάρμακα, εμβόλια, τροφή, επισκέψεις σε κτηνίατρο και διάφορα αξεσουάρ. Όλα αυτά είναι έξοδα που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στους λογαριασμούς μας κάθε μήνα.

ΧΡΟΝΟΣ

Μπορεί ένα χρυσόψαρο, να νιώθει καλά στη μοναξιά του, αλλά όλα τα υπόλοιπα κατοικίδια χρειάζονται χρόνο από την καθημερινοτητά μας. Όχι μόνο ποσοτικό, αλλά και ποιοτικό. Πρέπει να έχουμε την όρεξη να παίξουμε μαζί τους, να τα φροντίζουμε και να βεβαιωνόμαστε ότι πηγαίνουν τις απαραίτητες βόλτες αν πρόκειται για σκύλο.

ΧΩΡΟΣ

Θα πρέπει να αναλογιστούμε πως ένα κατοικίδιο έρχεται σπίτι μας μαζί με φωλίτσα ή κλουβί, παιχνίδια, μπολ για φαγητό και νερό, τροφή και άλλα αντικείμενα. Όλα αυτά χρειάζονται παραπάνω χρόνο από ότι υπολογίζουμε. Επίσης, μεγάλα σκυλιά θα πρέπει να έχουν χώρο να κοιμηθούν, να τεντωθούν, να παίξουν.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η καθαριότητα του κατοικιδίου, είναι δική μας ευθύνη. Πρέπει να το μάθουμε να μην λερώνει, να το χτενίζουμε και να το πλένουμε όποτε και αν πρέπει. Επίσης, η καθαριότητα των προσωπικών του αντικειμένων είναι εξίσου σημαντική.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Τα κατοικίδια, όπως και οι άνθρωποι, έχουν διαφορετική προσωπικότητα, ακόμα και στις ίδιες ράτσες, μπορούμε να παρατηρήσουμε μεγάλες διαφορές. Πολλές φορές, τα ζώα διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους σύμφωνα με τους γύρω τους και τον τρόπο ζωής τους, την αγάπη και την φροντίδα που δέχονται, άλλες φορές πάλι μπορεί να είναι νευρικά η υπερκινητικά από γεννησιμιού τους. Σίγουρα όμως όταν πάρουν αγάπη θα μάθουν να την δίνουν κιόλας.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο ερχομός ενός κατοικιδίου θα αλλάξει τις ισορροπίες και τις προτεραιότητες. Ίσως χρειαστεί να είμαστε λιγότερο αυθόρμητοι γιατί θα έχουμε μια ακόμα ψυχή να υπολογίζουμε. Ίσως χρειαστεί να περνάμε πιο πολύ χρόνο σπίτι, και να τσεκάρουμε παραπάνω πράγματα από το θερμοσίφωνα πριν φύγουμε.

Σίγουρα όμως θα πάρουμε πιο πολύ αγάπη από πριν και η καθημερινότητά μας θα αποκτήσει έναν ακόμα λόγο να χαμογελάμε.

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post