arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

WELLNESS

#Pet -Σπιτικά snacks για σκύλους


Σπιτικές, υγιεινές και οικονομικές λιχουδιές, εύκολα και γρήγορα, από τα χεράκια μας.
#Pet -Σπιτικά snacks για σκύλους

WELLNESS

#Pet -Σπιτικά snacks για σκύλους


#Pet -Σπιτικά snacks για σκύλους

Πόσο συχνά θέλετε να επιβραβεύσετε τον σκύλο σας με μια λιχουδιά αλλά δεν θέλετε και να αγοράσετε τα έτοιμα «τραταρίσματα»; Πόσο συχνά σκέφετεστε ότι θα θέλατε να βελτιώσετε τη διατροφή του τετράποδου φίλου σας όπως κάνετε και με την δική σας;

Η λύση είναι μια, είναι εύκολη και έιναι υγιεινή: φτιάξτε τις λιχουδιές του σκύλου σας μόνοι σας στο σπίτι, με υλικά που ήδη έχετε.

 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα βρώμης, χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι φρέσκια, κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη στον τρίφτη)
  • 2 ½ φλυτζάνια κστανό ρύζι* (περασμένο στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σαν αλεύρι)

*Στα μεγάλα super market, θα βρείτε καστανό ρυζάλευρο, το οποίο βοηθά στην καλύτερη πέψη και ενδείκνυται σε τυχόν αλλεργίες. Ωστόσο, μπορείτε έυκολα να το ετοιμάσετε κι εσείς, «χτυπώντας» σε μπλέντερ κόκκους από καστανό ρύζι.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την τριμμένη κολοκύθα και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα  και το ρυζάλευρο.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. περίπου και, με ένα μικρό κουπ πατ, κόβουμε τα μπισκοτάκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 30’, γυρίζοντάς τα, στο μισό χρόνο, και από την άλλη μεριά.

 

ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 1 μέτρια μπανάνα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένα καρότα
  • ½ φλυτζάνι τριμμένο μήλο
  • 1 φλυτζάνι καστανό ρυζάλευρο
  • 2 φλυτζάνια βρώμη
  • 1/3 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα στο φούρνο, για 25’ ή μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, λιώνουμε το εσωτερικό της γλυκοπατάτας και της μπανάνας και προσθέτουμε τα καρότα, το μήλο, το αλεύρι και τη βρώμη. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά μαλακή ζύμη.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε πάχος 3 εκ. και την κόβουμε σε στενές λωρίδες τις οποίες, στη συνέχεια, τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 25’. Μόλις κρυώσουν, τις διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Με πληροφορίες από: CookMagazineGr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.