#Pet -Έχεις άγχος; Το ίδιο συμβαίνει και στον σκύλο σου!

Σύμφωνα με δεδομένα που έρχονται στο φως μετά από νέα έρευνα, τα αγαπημένα μας κατοικίδια αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας και τα βιώνουν με τον δικό τους τρόπο. Αν λοιπόν βλέπετε το σκυλί σας αγχωμένο, τότε είναι πολύ πιθανό η αιτία να είστε εσείς.

Η έρευνα του Linköping University της Σουηδίας, ανέδειξε ότι το επίπεδο στρες του ιδιοκτήτη, έχει μεγάλη επιρροή στους σκύλους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 58 σκυλιά και οι ιδιοκτήτριες τους (όλες γυναίκες). Δείγμα ανάλυσης ήταν το επίπεδο κορτιζόλης (βιοδείκτης για το στρες) το οποίο και μελετήθηκε μέσα από τις τρίχες των ιδιοκτητριών και των σκυλιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως γυναίκες με υψηλό επίπεδο κορτιζόλης, είχαν σκυλιά με εξίσου υψηλό επίπεδο ενώ τα σκυλιά γυναικών με χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης, είχαν επίσης μειωμένες τιμές.

Αφού οι επιστήμονες καταλήγουν με σιγουριά ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ανθρώπινου και σκυλίσιου στρες, αυτό που αποτελεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι δύο διαφορετικά είδη καταφέρνουν να συγχρονίσουν τα συναισθήματά τους με αυτόν τον τρόπο.

dog

Την επόμενη φορά που θα δείτε τον σκύλο σας στρεσαρισμένο, θυμηθείτε πως ίσως να είναι η δικιά σας συμπεριφορά που τον επηρεάζει.

Πως εμφανίζεται όμως το άγχος στα σκυλιά;

  • Επιθετικότητα
  • Λαχάνιασμα
  • Έντονο γάβγισμα
  • Να κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post