#Pet - 10 τροφές για ανθρώπους που κάνουν καλό και στον σκύλο σου!

Μπορεί το σκυλί μου να το φάει αυτό; Μήλα, σολομός, κολοκύθα, φασόλια, γιαούρτι... είναι μερικές μόνο από τις ανθρώπινες τροφές που μπορεί να φάει με ασφάλεια ένας σκύλος. Απλά θυμηθείτε: οποιεσδήποτε προσθήκες στο γεύμα του σκύλου σας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25 τοις εκατό της εβδομαδιαίας θερμιδικής πρόσληψης.

 

  1. Γιαούρτι: είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης. Επιλέξτε ένα που έχει ενεργά βακτήρια και δεν περιέχει σάκχαρα ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Τα δραστικά βακτήρια μπορούν να δρουν ως προβιοτικά. Αν σκύλος σας είναι κοντόχονδρος, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει γιαούρτι χωρίς λιπαρά.
  2. Λιναρόσπορος: είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για το δέρμα και το τρίχωμα. Ο σπόρος λιναριού μπορεί επίσης να προστεθεί στη διατροφή του σκύλου σας ως πηγή φυτικών ινών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τους σπόρους στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.
  3. Σολομός: είναι ένα λιπαρό ψάρι το οποίο είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λίπη παρέχουν υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και ωφελούν την υγεία του δέρματος και του τριχώματος. Μπορείτε να ταΐσετε σολομό ή λάδι σολομού. Αν δώσετε σολομό, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένος διότι μπορεί να μεταφέρει ένα παράσιτο που μπορεί να κάνει το σκυλί σας άρρωστο.
  4. Κολοκύθα: είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και βήτα καροτίνης (πηγή της βιταμίνης Α). Τα σκυλιά χρειάζονται ίνες στη διατροφή τους, ώστε να διατηρείται υγιές το έντερό τους.
  5. Γλυκοπατάτες: άλλη μια πηγή φυτικών ινών, περιέχουν βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, β-καροτένιο, και μαγγάνιο. Την επόμενη φορά που θα τις βρείτε στον μανάβη σας μην τις προσπεράσετε.
  6. Πράσινα φασόλια: έχουν βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, και μαγγάνιο. Αν ο σκύλος σας έχει την τάση να παίρνει βάρος, τότε αντικαταστήστε ένα μέρος από την κανονική τροφή του με πράσινα φασόλια ώστε να τον βοηθήσετε να διατηρήσει ένα υγιές βάρος. Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν τα κατεψυγμένα φασολάκια!
  7. Τα αυγά είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, έχουν ριβοφλαβίνη και σελήνιο. Προσθέτοντας αυγά στο φαγητό του σκύλου σας του δίνετε μια υγιεινή απόλαυση. Δώστε του ολόκληρο βρασμένο αυγό, καθώς μόνο το ασπράδι μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια βιοτίνης. Αν κάνετε εκπαίδευση με το σκυλί σας, χρησιμοποιήστε τα αυγά για να τον διδάξετε, αφού θα του αρέσουν πάρα πολύ!
  8. Μαγιά μπύρας. Οι σκύλοι φαίνεται να απολαμβάνουν πραγματικά την πικάντικη γεύση από μαγιά μπύρας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, που είναι καλό για το δέρμα, το τρίχωμα και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Απλά πασπαλίστε με λίγη μαγιά το φαγητό του και δείτε πώς θα βουτήξει να το φάει.
  9. Τα μήλα είναι θαυμάσια τραγανή λιχουδιά για το σκύλο σας. Είναι γεμάτα από φυτοθρεπτικά συστατικά που προστατεύουν από ορισμένες μορφές καρκίνου. Αποτελούν πηγή βιταμινών Α και C. Οι σπόροι, ωστόσο, περιέχουν κυανιούχα, έτσι δεν θα πρέπει το σκυλί σας να φάει τον πυρήνα.
  10. Βρώμη: είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών. Το πλιγούρι βρώμης είναι επίσης μια εναλλακτική πηγή σιτηρών για τα σκυλιά που είναι αλλεργικά στο σιτάρι. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει πάντα να δίνονται μαγειρεμένα απλά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

Παρατηρήστε πόσο καλό θα κάνουν στον σκύλο σας αυτές οι τροφές και θυμηθείτε ότι η καλή διατροφή σε συνδυασμό με σωστή ιατρική περίθαλψη μπορεί να οδηγήσει σε παράταση της ζωής του σκύλου σας μέχρι και 15 τοις εκατό. Οι παραπάνω τροφές δεν θα αντικαταστήσουν βεβαίως την κανονική, ισορροπημένη διατροφή του σκύλου σας. Αντίθετα, είναι ιδέες για εναλλακτικές λιχουδιές ή για να βάλετε μια μικρή ποικιλία στα γεύματα του σκύλου σας!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post