Νέο έτος – νέα προπόνηση; Μάθετε γιατί δεν πρέπει να το παρακάνετε.

Στην πραγματικότητα, η άσκηση, η υγιεινή διατροφή και η απώλεια βάρους είναι οι πιο συνηθισμένοι στόχοι της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο όλων των στόχων, σύμφωνα με έρευνα του 2018 Marist Poll που χρηματοδοτήθηκε από την NPR και την PBS NewsHour.

Όμως, το σχέδιο για έντονη άσκηση συχνά καταλήγει να ναυαγεί. Μια μελέτη του 2012 έδειξε ότι μέχρι το 73% των ανθρώπων που θέτουν τους στόχους γυμναστικής καταλήγουν να σταματούν πριν πετύχουν τους στόχους τους.

Ενώ πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν σε καλό δρόμο και να δίνουν χρόνο στο γυμναστήριο, άλλοι αναγκάζουν να κάνουν γυμναστική έξω και αυτό να οδηγήσει στο να τραυματιστούν.

Ακολουθούν τρόποι για να αποφύγετε να μπείτε στο 73% εκείνων που δεν έφτασαν στους στόχους.  

 

Το «New Year, New Me» δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση

Το νέο έτος παρουσιάζεται συχνά ως χρόνος για βελτίωση ή για νέες αρχές. Υπάρχει πολλή συζήτηση και πίεση από την κοινωνία μας για να υπάρχει το σύνθημα "New Year, New Me."

"Αυτό μπορεί να ενθουσιάσει και να παρακινήσει τους ανθρώπους στην αρχή αλλά συχνά οδηγεί σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και δεσμεύσεις, αντί να ενσωματώσει σταδιακά νέες συνήθειες ώστε να γίνουν μέρος του τρόπου ζωής σας", λέει ο Taryn Toomey, ο ιδρυτής της φυσικής άσκησης conditioning The Class.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι άνθρωποι καταλήγουν να ασκούν μεγάλη πίεση στον εαυτό τους για να κάνουν ακραία άσκηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

"Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τα όριά τους και μερικές φορές το μυαλό μας μπορεί να είναι λίγο εξαπατητικό, οπότε και να πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε πραγματικά", δήλωσε στο Healthline ο Sharon Zarabi, εκπαιδευμένος διαιτολόγος και προσωπικός γυμναστής στην Νέα Υόρκη.

Αντί να έχετε μια ευχή - απόφαση για το νέο έτος, ο Zarabi συνιστά να υιοθετήσετε μια νέα ημερήσια ανάλυση, στην οποία κάθε μέρα θα έχετε μια νέα ευκαιρία για να πλησιάσετε τους στόχους σας.

Η σκληρή άσκηση προκαλεί εξάντληση και τραυματισμούς

Είναι καλύτερο να κοιτάξετε τη γυμναστική ως στόχο ζωής και μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, και όχι ως κάτι για να τικάρετε γρήγορα στη λίστα σας.

Η υπερβολική ταχύτητα δεν προκαλεί μόνο κάψιμο - είναι επίσης και μη ασφαλής και μπορεί εύκολα να προκαλέσει τραυματισμό.

Εάν οι μύες σας δεν είναι συνηθισμένοι σε όλη την άσκηση, μπορούν να τεντωθούν.

Προσπαρμοστείτε στον εαυτό σας

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους σας είναι να εργάζεστε σταδιακά. Χρειάζεται χρόνος για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να οικοδομήσετε δύναμη, οπότε μην περιμένετε αλλαγές μέσα σε μια νύχτα.

Ο Zarabi, μαζί με πολλούς άλλους εμπειρογνώμονες στον κόσμο της θεραπείας, συνιστά να τεθούν στόχοι "SMART" - " καθώς είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, σχετικοί και έγκαιροι".

Με άλλα λόγια, ορίστε σαφείς, συγκεκριμένους στόχους - π.χ. επισκεφθείτε το γυμναστήριο για 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα - που είναι πραγματικά ρεαλιστικοί και όχι τόσο μακρινοί.

Επιπλέον, βρείτε μια σωματική δραστηριότητα που πραγματικά σας αρέσει να κάνετε.

Αντί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για την απώλεια βάρους, είναι καλύτερο να πλησιάσετε τη γυμναστική ως έναν τρόπο χαλάρωσης.

Αν παλεύετε στο να διατηρήσετε την άσκηση, μπορεί να αξίζει να επενδύσετε σε έναν προσωπικό γυμναστική που μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσα από τις προπονήσεις σας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να συντονίζεστε με έναν φίλο που μπορεί να σας παρακινήσει και να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον εαυτό σας υπεύθυνο.

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post