Φυσικές βαφές αυγών
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500ml νερό και 3 κ.σ. ξύδι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες σύμφωνα με το υλικό που έχουμε διαλέξει.
ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Ρίχνουμε 5 κούπες παντζάρι, κομμένα σε κύβους και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30λεπτά και αφαιρούμε.
Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τα οποία αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να πάρουνε χρώμα.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Ρίχνουμε φλούδες από περίπου 10 κρεμμύδια στο νερό που βράζει, χαμηλώνουνε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά και αφαιρούμε.
Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τα οποία αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να πάρουνε χρώμα.
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
Ρίχνουμε 4 κ.σ. σκόνη κουρκουμά στο μείγμα που βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τα οποία αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να πάρουνε χρώμα.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ
Ρίχνουμε περίπου 5 κούπες κόκκινο λάχανο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τα οποία αφήνουμε για περίπου 10 ώρες αν θέλουμε αποτέλεσμα με έντονο χρώμα.
*Στις φυσικές βαφές βοηθάει αν τα αυγά μας είναι λευκά.
Leave a comment