Μάθετε τι θα δώσει στην πρωινή σας ρουτίνα περισσότερη ευεξία!

Η πρωινή ρουτίνα είναι προσωπική σας υπόθεση, οπότε το πώς επιλέγετε να την αξιοποιήσετε θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις αξίες σας. Εάν εκτιμάτε την υγεία σας, ίσως θελήσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ασκηθείτε ή για να φτιάξετε ένα υγιεινό πρωινό. Εάν εκτιμάτε την ψυχική σας υγεία, ίσως θέλετε να διαλογιστείτε. Επιπλέον, η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα δεν θα βγείτε από το κρεβάτι για κάτι που δε θα θέλατε να κάνετε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν σχεδιάζουν μια πρωινή ρουτίνα. Εάν δεν θέλετε να τρέξετε, δεν θα σηκωθείτε νωρίς για να τρέξετε. Εάν δεν θέλετε να γράψετε, δεν πρόκειται να σηκωθείτε και να γράψετε.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Behavioral Medicine, οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες άσκησης μεταξύ των φοιτητών. Εκείνοι που τους άρεσε να ασκούνται το έκαναν πιο συχνά και ανέφεραν ότι ήταν πιο συνηθισμένο, ενώ οι μαθητές που έκαναν άσκηση το ίδιο συχνά - αλλά κυρίως λόγω ενοχής ή να ικανοποιήσουν τους άλλους - απέτυχαν να σχηματίσουν μια ισχυρή συνήθεια.

Επιπλέον, ίσως θελήσετε να εξετάσετε εάν αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ρεαλιστικά σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα πρωινά είναι ιδιαίτερα καλά για πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς, αλλά πολλές φορές η ζωή φέρνει απρόοπτα. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να φροντίσετε τα φυτά σας ή να εργαστείτε σε κάποια δημιουργική γραφή. Θα μπορούσατε να βρείτε χρόνο μετά τη δουλειά για να ποτίσετε τα φυτά σας; Φυσικά. Θα μπορούσατε να βρείτε χρόνο μετά τη δουλειά για να γράψετε 1.000 λέξεις; Πιθανώς όχι. Σε αυτό το σημείο, δεν έχετε μεγάλα αποθέματα ενέργειας και ίσως εξακολουθείτε να ασχολείστε με πράγματα που εμφανίστηκαν μέσα στην ημέρα. Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που είναι καλύτερο να φροντίσετε να κάνετε το πρωί.

Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες για αυτό που ίσως θέλετε να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα:

  • Δείτε βίντεο προπόνησης. Ένα από τα λίγα καλά πράγματα μέσα στην πανδημία; Περισσότερα στούντιο γυμναστικής και εκπαιδευτές προσφέρουν τώρα μαθήματα online.
  • Ημερολόγιο. Θα μπορούσατε να περιγράψετε τα όνειρά σας ή το τελευταίο πράγμα που σας έκανε να χαμογελάσετε σε ένα ειδικό σημειωματάριο. Μια άλλη επιλογή: Θα μπορούσατε να σημειώσετε τρία έως πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, κάτι που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυξάνει την ευτυχία σας.
  • Περάστε χρόνο σε ένα χόμπι. Βρείτε αυτό που αγαπάτε και σας ταιριάζει και κάνετε το, από το πρωί. Προστιθέμενο μπόνους: Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε καλύτερη απόδοση στην εργασία, βελτιωμένη σωματική υγεία και λιγότερο άγχος.
  • Πηγαίντε βόλτα. Μια άλλη στρατηγική ενίσχυσης της διάθεσης που υποστηρίζεται από την έρευνα; Περνάτε χρόνο στη φύση. Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι το να αφιερώσετε 120 λεπτά την εβδομάδα - ή μόλις πάνω από 17 λεπτά την ημέρα - περπατώντας σε ένα πάρκο ή περπατώντας στο δάσος ενισχύει σημαντικά τη συνολική αίσθηση ευεξίας ενός ατόμου.
  • Διαλογιστείτε. Εάν οι σκέψεις σας μετακινούνται συνεχώς από τις προθεσμίες εργασίας σε μηνιαίους λογαριασμούς σε στοιχεία της λίστας υποχρεώσεων, εξετάστε το διαλογισμό, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το θετικό συναίσθημα, καθώς και τη μείωση του άγχους.
  • Διάβασε ένα βιβλίο. Παλεύετε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά ενώ διαβάζετε πριν κοιμηθείτε; Αντί για αυτό, δοκιμάστε να διαβάσετε ένα βιβλίο το πρωί.
  • Κάντε ένα ηλεκτρονικό μάθημα. Είτε σκέφτεστε να αλλάξετε μια καριέρα, είτε θέλετε να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα είτε απλώς αγαπάτε τη μάθηση, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα που διατίθενται αυτήν τη στιγμή.
  • Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας. Μεταξύ της δημιουργίας δείπνου, της ολοκλήρωσης της εργασίας και της προετοιμασίας για ύπνο, μπορεί να είναι δύσκολο να ταιριάξετε τον ποιοτικό οικογενειακό χρόνο στη βραδινή ρουτίνα σας. Δοκιμάστε να αφιερώσετε 30 λεπτά κάθε πρωί για να εργαστείτε σε ένα βιοτεχνικό έργο ή να διαβάσετε βιβλία μαζί.

Το ένα πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να κάνετε χρόνο το πρωί; Τα email εργασίας. Ναι, πρέπει να επιστρέψετε τα καθημερινά email εργασίας, αλλά δεν χρειάζεται να συμβεί το πρωί, γιατί μπορείτε να το κάνετε σε άλλα σημεία της ημέρας, όπως μεταξύ των συναντήσεων. Καλύτερα να διατηρήσετε το πρωί για πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά και δεν μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Πηγή: https://www.oprahdaily.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post