#KitchenSecrets Μάθετε πώς να αποθηκεύσετε ολόκληρα και κομμένα αβοκάντο ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

Όμως όταν αγοράσετε πολλά αβοκάντο ίσως υπάρξει ένα πρόβλημα: πάρα πολλά αβοκάντο και όχι αρκετός χρόνος για να τα απολαύσετε πριν ωριμάσουν υπερβολικά. Και τι συμβαίνει όταν χρειάζεστε μόνο μισό αβοκάντο; Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές αποθήκευσης αβοκάντο!

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ;

Αν δεν φάτε ένα ολόκληρο = αβοκάντο μόλις φτάσετε στο σπίτι από το μανάβικο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το μισό που θα αφήσετε αρχίζει και γίνεται καφέ. Το ελαφρώς καφέ αβοκάντο δεν έχει πολύ διαφορετική γεύση από το ζωντανό, σκούρο πράσινο ενός φρεσκοκομμένου αβοκάντο. Το καφέ είναι απλώς οξείδωση - συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα, όπως τα μήλα και οι πατάτες, όταν εκτίθενται σε οξυγόνο. Ο μετασχηματισμός είναι σχεδόν άμεσος και με τα τρία, αλλά τα μήλα και οι πατάτες μπορούν να αποφύγουν την οξείδωση όταν μπούν στο νερό. Δυστυχώς, αυτή η λύση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα αβοκάντο, αλλά υπάρχουν τρόποι για την επιβράδυνση της διαδικασίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα κομμένα αβοκάντο

Υπάρχουν φορές που το μισό αβοκάντο είναι αρκετό για αυτό που ετοιμάζουμε (τοστ αβοκάντο ή σαλάτα) και το να σπαταλήσετε το άλλο μισό, δε θα έπρεπε να είναι λύση.

Με το δέρμα πάνω

Εάν δεν έχετε ακόμη βγάλει τη φλούδα του αβοκάντο, μην το κάνετε! Αφήστε το με τη φλούδα και κρατήστε το άθικτο αν μπορείτε. Η φλούδα θα εμποδίσει το οξυγόνο να φτάσει στη σάρκα. Για να διατηρήσετε το υπόλοιπο, τοποθετήστε πλαστικό περιτύλιγμα απευθείας στη εσωτερικό, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να φτάσει ο αέρας σε αυτό και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Θα πρέπει να παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Αποθηκεύστε με κρεμμύδι

Μπορείτε να βάλετε το αβοκάντο σας μισό σε ένα αεροστεγές δοχείο με ένα κομμένο κρεμμύδι και να το ψύξετε. Οι αναθυμιάσεις από το κρεμμύδι επιβραδύνουν τη διαδικασία μαυρίσματος. Το αβοκάντο σας θα παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες, αλλά μπορεί να απορροφήσει τη γεύση του κρεμμυδιού. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα όφελος, ανάλογα με το τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτό.

Χωρίς φλούδα

Εάν έχετε ήδη καθαρίσει τη φλούδα του αβοκάντο, είναι εντάξει. Μπορείτε ακόμα να το αποθηκεύσετε. Βάλτε το αβοκάντο ως πουρέ σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, αντί να κλείσετε το δοχείο με καπάκι, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα απευθείας στο αβοκάντο ενώ πρώρα βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα. Το αβοκάντο σας θα πρέπει να παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες στο ψυγείο. Για να επιβραδύνετε περαιτέρω τη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε κάτι οξύ όπως λεμόνι. Και αν το μείγμα φαίνεται καφέ, απλώς ξύνοντας το πάνω στρώμα θα αποκαλυφθεί το πράσινο αβοκάντο παρακάτω.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης ολόκληρων αβοκάντο

Τα αβοκάντο μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο της κουζίνας και να τα αφήσετε να ωριμάσουν σωστά σε θερμοκρασία δωματίου (μην τα αποθηκεύετε σε χάρτινη σακούλα  - μπορεί να ωριμάσουν γρηγορότερα από ό, τι θα θέλατε.) Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε ολόκληρα αβοκάντο που δεν είστε έτοιμοι να φάτε είναι στο ψυγείο, καθώς η ψύξη επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Είναι καλύτερο να ψύξετε ένα αβοκάντο που είναι ώριμο ή κοντά σε ωρίμανση. Εάν ψύχετε ένα άγουρο αβοκάντο, θα ωριμάσουν τελικά, αλλά η υφή και η γεύση μπορεί να διακυβευτούν. Εάν το αβοκάντο σας είναι ώριμο, τοποθετήστε ολόκληρο το αβοκάντο σε ένα αεροστεγές δοχείο ή στο συρτάρι προϊόντων στο ψυγείο. Θα πρέπει να είναι καλό για περίπου δύο εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο ώριμο ήταν όταν το βάλατε στο ψυγείο.

Μύθοι για τον τρόπο διατήρησης των αβοκάντο

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο ιδέες για την αποθήκευση αβοκάντο που δεν λειτουργούν τόσο καλά. Εδώ είναι μερικές:

Αποθηκεύστε τα με ελαιόλαδο

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν ότι ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου μπορεί να σώσει το αβοκάντο σας από το να γίνει καφέ για μια ή δύο ημέρες. Η ιδέα είναι ότι το λάδι δημιουργεί ένα φράγμα για το οξυγόνο, ώστε να μην καφέ. Αν και αυτό μπορεί να σας δώσει λίγο χρόνο, το πιο πιθανό θα ήταν να γίνει καφέ πριν τελειώσει η ημέρα.  

Blanch & Shock

Αυτό το τέχνασμα περιλαμβάνει να βάζουμε ολόκληρο το αβοκάντο (με το δέρμα) σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το βυθίζουμε σε παγωμένο νερό. Ενώ μπορεί να κρατήσει το χρώμα, αλλάζει τη γεύση και την υφή αρκετά ώστε να μην αξίζει τον κόπο.

Πηγή: https://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post