Σχοινάκι: 8 πλεονεκτήματα που δεν θέλετε να παραλείψετε

Ο Dr Roberts συμβουλεύει το womenshealth να προσέχετε σε περίπτωση που έχετε ορθοπεδικά προβλήματα όπως προβλήματα στα πόδια, τους αστραγάλους, την πλάτη ή τα γόνατα. Σημειώνει επίσης ότι εάν έχετε καθίσει τους τελευταίους τρεις μήνες, ίσως είναι καλό να ξεκινήσετε με μια cardio επιλογή χαμηλότερου ρυθμού ώστε να δημιουργήσετε μια βάση για την αερόβια γυμναστική σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ το σχοινάκι μπορεί να φαίνεται εύκολο, δεν είναι τόσο ελαφρύ.

Φυσικά, τίποτα καλό δεν είναι εύκολο, και υπάρχουν πολλά καλά που μπορείτε να αποκομίσετε από την ενσωμάτωση του στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης. Παρακάτω, ακολουθούν 10 οφέλη που θα σας προσφέρει το σχοινάκι.

1) Το σχοινάκι βελτιώνει την υγεία των οστών.

Το σχοινάκι είναι μια άσκηση που απαιτεί να βάλετε βάρος στον σκελετό σας. Για το λόγο αυτό, βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών σας.

Και ναι, είναι υπέροχο για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας στην ενήλικη ζωή αλλά μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στους νέους επειδή βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των οστών.

Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες που απαιτούν βάρος όπως το σχοινάκι μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των οστών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, το δημογραφικό που μαστίζεται περισσότερο από την οστεοπόρωση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BioMed Research International. Έτσι, είναι μια εξαιρετική πρακτική σε οποιαδήποτε ηλικία. Θα σας βοηθήσει να χτίσετε και να διατηρήσετε έναν ισχυρό σκελετό σε όλη τη ζωή σας.

2) Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμού.

Όσο ισχυρότερα είναι τα κόκκαλα, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύεται ότι βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμών. Τα άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση, για παράδειγμα, μπορούν να σπάσουν τα οστά εύκολα μετά από πτώση ή ακόμη και μέσω καθημερινής δραστηριότητας, όπως με κάμψεις. Όσο περισσότερες ασκήσεις κάνετε στις οποίες χρειάζεται να σηκώνεται το βάρος του σώματός σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αναπτύξετε οστεοπόρωση ή να σπάσετε τα οστά από ήπια ατυχήματα.

Το σχοινάκι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμών στον αστράγαλο επειδή η κίνηση χρησιμοποιεί και επομένως ενισχύει όλους τους μυς που τον στηρίζουν.

3) Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική υγεία.

Και οι τρεις ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σχοινάκι είναι μια μεγάλη άσκηση καρδιοαναπνευστικής αναπνοής. Γιατί; Το σχοινάκι μπορεί να είναι μια άσκηση υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι η απόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές cardio όπως είναι το περπάτημα, το τζόκινγκ ή η ποδηλασία. Φυσικά, ακόμα και σε αυτούς τους τύπους cardio γυμναστικής μπορείτε να γυμναστείτε σε υψηλή ένταση.

Αυτή η καρδιαγγειακή άσκηση δεν είναι μόνο καλή για την καρδιά και τους πνεύμονες. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της αύξησης του βάρους, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη, ορισμένων τύπων καρκίνου, καθώς και σε ορισμένες άλλες κλινικές καταστάσεις.

4) Βελτιώνει τον συντονισμό και την ισορροπία.

Ο συντονισμός είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο άλμα σε σχοινάκι – ειδικά ο συντονισμός μεταξύ των χεριών, των ποδιών και των ματιών σας. Έτσι η επαναλαμβανόμενη πρακτική μπορεί να βελτιώσει τον συντονισμό σας συνολικά. Το σχοινάκι δεν είναι εύκολο. Απαιτεί εστίαση και ευαισθητοποίηση του σώματος.

Το μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι αν δεν είστε συντονισμένοι, για να ξεκινήσετε, το σχοινάκι μπορεί να είναι δύσκολο.

5) Θα σας βοηθήσει να βρείτε τον ρυθμό σας.

Ο συγχρονισμός είναι ένα τεράστιο συστατικό του. Θα βελτιώσει την ταχύτητα και τον ρυθμό σας σε χρόνο μηδέν, ειδικά όταν αρχίσει να σας αρέσει. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κόλπα, δοκιμάστε να εναλλάσσεστε μεταξύ ενός γρήγορου και αργού ρυθμού.

6) Καίει πραγματικά ... τις θερμίδες.

Το WH συμπεριέλαβε το σχοινάκι ψηλότερα στη λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις καύσης θερμίδων. Ο ρυθμός καύσης του κυμαίνεται μεταξύ 667 και 990 θερμίδων ανά ώρα. Επιπλέον, η έρευνα υποστηρίζει την ιδέα ότι το σχοινάκι παρέχει καλύτερο κάψιμο θερμίδων από το τρέξιμο.

7) Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής των ώμων.

Από πλευράς αντοχής και τόνωσης, τα περισσότερα από τα φυσικά οφέλη του είναι στραμμένα στον πυρήνα και στο κάτω μέρος του σώματός σας. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει και στη βελτίωση της αντοχής των ώμων, σύμφωνα με ευρήματα από μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Human Kinetics Journal. Οι συμμετέχοντες πέρασαν 12 εβδομάδες προπόνησης και στο τέλος, οι αρθρώσεις των ώμων τους ήταν ισχυρότερες και έδειξαν αύξηση της κινητικότητας.

8) Ο εξοπλισμός είναι προσβάσιμος, φορητός και ευέλικτος.

Το καλύτερο πλεονέκτημα όλων είναι ότι μπορείτε να κάνετε σχοινάκι οπουδήποτε. Δεν καταλαμβάνει χώρο, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε μικρή τσάντα. Αυτό τα καθιστά ακόμη πιο βολικά για χρήση όταν ταξιδεύετε.

Πηγή: https://www.womenshealthmag.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post