Είναι το ανθρακούχο νερό ενυδατικό;

Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτιέστε εάν το ανθρακούχο νερό μπορεί να μετρήσει σε αυτόν τον στόχο λόγω της οξύτητας του.

Αυτό το άρθρο σας λέει εάν το ανθρακούχο νερό είναι ενυδατικό.

Ανθρακούχο νερό vs κανονικό νερό

Τα κύρια συστατικά του ανθρακούχου νερού είναι το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα.

Ωστόσο, ορισμένοι τύποι έχουν επιπλέον αρωματικές ουσίες και ανόργανα συστατικά όπως διττανθρακικό νάτριο, θειικό κάλιο και χλωριούχο νάτριο.

Όταν το διοξείδιο του άνθρακα διαλύεται σε νερό, το pH του πέφτει, με αποτέλεσμα ένα βγαίνει ένα ελαφρώς όξινο ποτό. Το τελικό προϊόν είναι εξαερωμένο, γεγονός που μπορεί να το κάνει πιο ελκυστικό από το κανονικό νερό για πολλούς ανθρώπους.

 

Το αφρώδες νερό είναι ενυδατικό

Το αφρώδες νερό είναι αποτελεσματικό για να διατηρεί το σώμα σας ενυδατωμένο.

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι απαραίτητη, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου, μεταβολές της διάθεσης και - με την πάροδο του χρόνου - στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών.

Μία μελέτη διερεύνησε το ενυδατικό αποτέλεσμα 13 ποτών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρακούχου νερού, καθορίζοντας τον δείκτη ενυδάτωσης κάθε ποτού.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανθρακούχο νερό ήταν τόσο ενυδατικό όσο το απλό νερό.

Επιπροσθέτως, διαπίστωσε ότι τα ποτά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα τείνουν να είναι πιο ενυδατικά. Ενώ ορισμένα νερά με σπινθήρες μπορεί να έχουν περισσότερο νάτριο από τα κανονικά ύδατα, η περιεκτικότητα σε νάτριο στα κανονικά νερά μπορεί να ποικίλει ευρέως ανάλογα με τη γεωγραφική θέση.

Μια παλαιότερη μελέτη δεν διαπίστωσε επίσης σημαντικές διαφορές στα επίπεδα ενυδάτωσης αφού οι άνθρωποι έπιναν διάφορα ποτά, συμπεριλαμβανομένου του απλού και ανθρακούχου νερού.

Ως εκ τούτου, το αφρώδες νερό συμβάλλει στην καθημερινή σας πρόσληψη νερού.

 

Είναι καλύτερο από το νερό;

Κατά την επιλογή μεταξύ των δύο, είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτό που σας βοηθά να πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ο αναβρασμός του αφρώδους νερού ενισχύει έντονα την ικανότητά του να περιορίσει τη δίψα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση λιγότερου νερού.

Την ίδια ώρα, άλλοι μπορεί να αισθάνονται ότι το ανθρακούχο επηρεάζει θετικά το πόσο νερό πίνουν.

Εάν είστε επιρρεπείς σε φουσκώματα, σκεφτείτε να αποφύγετε το ανθρακούχο νερό και άλλα ανθρακούχα ποτά, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση.

Και οι δύο τύποι νερού είναι εξίσου ενυδατικοί και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προωθούν και το ανθρακούχο νερό για όσους δεν ελκύονται από το κανονικό νερό.

Είναι σημαντικό να φροντίσετε να διαβάσετε την ετικέτα διατροφής στο ανθρακούχο νερό σας και να αποφύγετε εκείνα με προστιθέμενα σάκχαρα, καθώς οι ζαχαροπλαστικές ποικιλίες συνδέονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

 

Συνοπτικά

Το αφρώδες νερό σας ενυδατώνει τόσο όσο το κανονικό νερό. Έτσι, συμβάλλει στην καθημερινή πρόσληψη νερού.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξετε αφρώδες νερό χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.

Πηγή: https://www.healthline.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post