Πώς να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε μετά από καιρό (ή αν δεν έχετε γυμναστεί ποτέ)

Εάν δεν έχετε ασκηθεί με συνέπεια στο παρελθόν ή δεν έχετε ξεδιπλώσει το χαλί προπόνησης σας για μερικές εβδομάδες (ή μήνες), η έναρξη μιας τακτικής ρουτίνας άσκησης μπορεί να φαίνεται τρομακτική και κουραστική - τόσο πολύ ώστε να σας αποτρέψει από την έναρξη μιας άσκησης.

Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι: Υπάρχουν πολλές online επιλογές και εξοπλισμός για το σπίτι, απλά πρέπει να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε.

Βρείτε το κίνητρό σας.

Πριν ξεκινήσετε την άσκηση, είναι έξυπνο να προσδιορίσετε τι σας παρακινεί για να ασκηθείτε. Ίσως αυτή η κίνηση να προέρχεται από το να θέλετε να συμβαδίσετε με φίλους, να νιώθετε καλύτερα στο σώμα σας ή να έχεις μια διέξοδο και κάποια ανακούφιση από το άγχος - ή ένα συνδυασμό και των τριών.

Ανακαλύψτε τι πραγματικά σας αρέσει να κάνετε.

Το κλειδί για τη συνέπεια - το οποίο είναι το κλειδί για να δείτε αποτελέσματα από τις προπονήσεις σας - περιλαμβάνει την εύρεση της άσκησης που πραγματικά θα απολαύσετε.

Μπορείτε να βρείτε τον τύπο άσκησης που σας φέρνει ευχαρίστηση, παίρνοντας ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό και γράψτε μια λίστα με δυνητικά νέες, διαφορετικές ή προηγουμένως αγαπημένες δραστηριότητες που έχετε κάνει. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τρεις δραστηριότητες κάθε εβδομάδα. Μετά από κάθε προπόνηση, χωρίς υπερβολική σκέψη, αξιολογήστε αν σας άρεσε. Εάν όχι, διαγράψτε τη από τη λίστα.

Κοιτάξτε το σύστημα υποστήριξής σας.

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Παρόλο που θα βρείτε πολλές επιλογές στο διαδίκτυο για μαθήματα ή προπόνηση με έναν εκπαιδευτή, είναι επίσης εξαιρετικά επωφελές να βρείτε κάποιον να γυμναστείτε μαζί του.

Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να συναντηθείτε με κάποιον για προπόνηση αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε εύκολα να καλέσετε έναν φίλο και να συνομιλήσετε καθώς περπατάτε και οι δύο σε εξωτερικό χώρο ή να εγγραφείτε στην ίδια online τάξη με τον φίλο σας, ώστε να μπορείτε να συζητήσετε σχετικά στο τέλος.

Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους.

Εάν προσπαθείτε να κάνετε μια αλλαγή ξεκινώντας με την άσκηση και να παραμείνετε συνεπείς με αυτήν, θα θελήσετε να ξεκινήσετε με ένα ρεαλιστικό και επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα προπόνησης. Ο έξυπνος τρόπος είναι να ξεκινήσετε συντηρητικά και στη συνέχεια σταδιακά να αυξήσετε το επίπεδο δέσμευσής σας. Αυτό σημαίνει, ότι αντί να ξυπνάτε την 1η Ιανουαρίου και να στοχεύετε να ασκηθείτε κάθε μέρα για μια ώρα για το υπόλοιπο του έτους, θα θελήσετε να ξεκινήσετε πολύ μικρότερους στόχους.

Βάλτε το στο ημερολόγιο σας.

Ένας από τους πιο δοκιμασμένους και αληθινούς τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι θα ακολουθήσετε τις ασκήσεις της εβδομάδας σας είναι να τις γράφετε σε ημερολόγιο. Διαγράψτε όσες προπονήσεις κάνατε. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να γράψετε τις προπονήσεις σας και να σημειώσετε και τις καλές επιδόσεις σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις καταχωρίσεις ημερολογίου για να καταγράψετε τη διάρκεια της διαδρομής σας, τα βάρη που χρησιμοποιήσατε ή άλλες λεπτομέρειες για τις προπονήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, αν κοιτάξετε πίσω, μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας.

Δημιουργήστε το χώρο που χρειάζεστε για την προπόνησή σας.

Πιο σημαντικό από τον εξοπλισμό, είναι να ορίσετε ένα σημείο στο σπίτι όπου μπορείτε να χωρέσετε ένα χαλί. Αυτό το σημείο είναι ιδανικό να ταιριάζει στην προπόνηση σας, ειδικά εάν όλες οι προπονήσεις σας θα γίνουν στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να μετακινηθείτε και ότι ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος.

Μην απορρίπτετε ασκήσεις μικρής ή χαμηλής έντασης.

Όλες οι προπονήσεις σας δεν χρειάζεται να διαρκέσουν μια ώρα. Μπορείτε να εξασκηθείτε σε 20 λεπτά, οπότε αν αυτή είναι η μόνη φορά που έχετε, κάντε το. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε μια σούπερ ιδρωμένη προπόνηση κάθε φορά που αρχίζετε να ασκελιστε. Μια τάξη όπως το Pilates ή το barre μπορεί να μην αυξάνει πάντα τον καρδιακό σας ρυθμό, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει τη δύναμη και τη σταθερότητά σας. Η εργασία με κινητικότητα θα σας κάνει επίσης να νιώσετε υπέροχα, αλλά δεν θα σας κάνει απαραίτητα να ιδρώσετε. Η ανάμειξη πιο έντονων προπονήσεων και συνεδριών άρσης βαρών με ρουτίνες άσκησης που γίνονται ευκολότερα στο σώμα - και η ανάμειξη διαφορετικών τύπων τρόπων προπόνησης - θα σας βοηθήσει επίσης να αποφύγετε το κάψιμο και τους τραυματισμούς.

Συνολικά, να είστε υπομονετικοί.

Μην περιμένετε, αν έχετε κάνει ένα διάλειμμα από το γυμναστήριο, ότι θα είστε στο ίδιο μέρος. Τα σώματά μας είναι καταπληκτικά, και θα επιστρέψετε εκεί, και θα γίνετε πιο δυνατοί, αλλά δεν θα επιστρέψουμε αμέσως στο ίδιο ακριβώς μέρος. Γι’ αυτό, δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να επιστρέψετε στο σημείο που ήσασταν - ή όπου θέλετε να είστε. Εάν ξεκινάτε απλώς, να είστε περήφανοι για το ξεκίνημα σας.

 

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post