#Pet -Πώς να βελτιώσετε τη διάθεση του κατοικίδιου ζώου σας, σύμφωνα με ειδικούς

Τότε δεσμευτείτε πως θα ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές που υποστηρίζονται από ειδικούς.

Μπορείτε να πείτε πότε το κατοικίδιο ζώο σας είναι χαρούμενο - το σκυλί σας κουνάει την ουρά του με ενθουσιασμό καθώς πλησιάζετε στο πάρκο σκύλων  ή η γάτα σας έρχεται δίπλα σας κάνοντας μπουνίτσες. Και είναι αλήθεια, τα ζώα έχουν και διάθεση και είναι σημαντικό να την ενισχύσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε το διάθεσή και την αφοσίωση των αγαπημένων μελών της οικογένειάς σας.

Κάντε τα να κινούνται

Και για τα σκυλιά αλλά και για τις γάτες, η άσκηση είναι απαραίτητη για να παραμείνουν σωματικά και συναισθηματικά υγιείς. Το να παίρνετε το σκυλί σας για μια βόλτα ή να κάνετε ένα παιχνίδι ανάκτησης σε τακτική βάση θα το βοηθήσει να κάψει επιπλέον ενέργεια. Οι γάτες μπορούν να επωφεληθούν από 5 έως 10 λεπτά παιχνιδιού μερικές φορές την ημέρα, με δείκτη λέιζερ, ραβδί φτερών ή τα δέντρα γάτας που προάγουν την παιχνιδιάρικη διάθεσή τους. Οι γάτες αισθάνονται πιο άνετα εάν μπορούν να βρίσκονται σε υψηλό πλεονέκτημα, μελετώντας το περιβάλλον. Οι κατακόρυφες ξύστρες [με πλατφόρμες] τους επιτρέπουν να βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο και να εργάζονται οι μύες που είναι κατάλληλοι για αναρρίχηση και ξύσιμο.

Διατηρήστε τη σκέψη τους

Όπως τα άτομα, τα κατοικίδια χρειάζονται ψυχική διέγερση για να παραμείνουν αιχμηρά. Στις βόλτες σας, αφήστε το σκυλί σας να μυρίσει κάθε λίγα βήματα για λίγα δευτερόλεπτα. Είναι πραγματικά διανοητικά διεγερτικό για αυτούς και θα τους επιτρέψει να είναι πιο ήρεμοι στο σπίτι. Για γάτες, αγγίξτε τα ένστικτα κυνηγιού κρύβοντας λιχουδιές γύρω από το σπίτι για να τις αναζητήσουν. Οι προπονητικές ασκήσεις και τα παιχνίδια παζλ είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να τους ενθαρρύνετε να χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για επίλυση προβλημάτων και μετά να λάβουν ανταμοιβές

Δώστε τους χώρο

Η ενσάρκωση της αίσθησης επιλογής και αυτονομίας στο κατοικίδιο ζώο σας είναι σημαντική για την ικανότητά τους να χαλαρώνουν στο σπίτι. Ορίστε έναν ήσυχο χώρο στο σπίτι ως "διαδροή διαφυγής" για έξοδο από οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση, ειδικά όταν βρίσκονται γύρω από παιδιά ή επισκέπτες. Όταν ο σκύλος ή η γάτα επιλέγει να πάει σε αυτά τα μέρη που είναι το καταφύγιο τους, αυτό είναι συνήθως μια καλή ένδειξη ότι θέλουν να είναι μόνοι και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Για οικογένειες που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό, τι στο παρελθόν, λάβετε υπόψη ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να είναι πιο ενεργοποιημένο και δεν παίρνει τον χρόνο εκτός λειτουργίας που χρειάζεται. Επιβραβεύστε το κουτάβι σας για την επιλογή να αφήσει το πλευρό σας ενώ βρίσκεστε στο σπίτι, βάζοντας μια λιχουδιά στο ιδιαίτερο σημείο του.

Εντοπίστε τα σημάδια

Όταν στρεσάρονται, τα σκυλιά μπορεί να παρουσιάσουν μερικές συμπεριφορές που φαίνονται αρχικά φυσιολογικές, όπως χασμουρητό ή γλείψιμο στα χείλη τους. Εδώ, το πλαίσιο είναι το κλειδί: Το σκυλί σας αγγίζεται και αγκαλιάζεται από αγνώστους; Περιβάλλεται από άλλα κατοικίδια ζώα υψηλής ενέργειας; Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να υποδηλώνουν ότι οι συμπεριφορές του πηγάζουν από δυσφορία. Άλλα σημάδια άγχους μπορεί να είναι το υπερβολικό λαχάνιασμα, ο ιδρώτας των ποδιών και το "μάτι φάλαινας" - όταν τα μάτια ενός σκύλου ανοίγουν αρκετά φαρδιά ώστε να φανεί το λευκό μέρος.

Οι γάτες συνήθως πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά για να κρύψουν την ενόχληση τους. Μπορεί να κρύβονται περισσότερο από το συνηθισμένο, ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κουτί απορριμμάτων τους. Ένας καλός δείκτης της διάθεσης μιας γάτας είναι η ουρά της. Μια ουρά που είναι χαμηλή ή κολλάει ευθεία στην πλάτη θα μπορούσε να σημαίνει νευρικότητα. Μια άνετη γάτα έχει μια όρθια, χαλαρή ουρά, σε σχήμα ερωτηματικού.

Πηγή: https://www.health.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post