Πώς να γυμναστείτε στο σπίτι

Παρακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα της γυμναστικής στο σπίτι σας.

Επιλέξτε μια τοποθεσία. Καθορίστε και επιλέξτε ένα σημείο στο σπίτι σας για την άσκηση σας. Μην επιλέγετε το υπόγειο ή το γκαράζ σας. Αν δεν είναι ένας ελκυστικός χώρος, δεν θα θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο εκεί.

Αναζητήστε ένα σημείο στο σπίτι σας  όπου χρησιμοποιείτε συχνά. Μια κενή γωνία ή μια θέση κοντά στην τηλεόρασή σας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σημείο. Το να βλέπετε τον χώρο της άσκησής σας μπορεί να σας εμπνεύσει να σηκωθείτε και να αθληθείτε.

Αγοράστε τα απαραίτητα. Σε πολύ οικονομική τιμή, μπορείτε να αγοράσετε τον απαραίτητο βασικό εξοπλισμό, όπως ένα στρώμα άσκησης, μπάλα σταθερότητας και λάστιχα. Εναλλακτικά κάντε τη δική σας λίστα, με βάση την άσκηση που επιθυμείτε να κάνετε.

Κάντε την άσκηση πιο άνετη. Οποιοσδήποτε και να είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να διασκεδάσετε τον εαυτό σας, υιοθετήστε τον κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Κάντε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα σας τραγούδια ή κατεβάστε ένα ηχητικό βιβλίο/podcast που σας αρέσει.

Χρησιμοποιήστε το Ίντερνετ. Χρειάζεστε έναν εκπαιδευτή; Αναζητήστε στο internet προσφερόμενα online μαθήματα. Μπορείτε να βρείτε μαθήματα γιόγκα, χορού, προπόνησης, ενδυνάμωσης κλπ. από το iPad ή τον υπολογιστή σας.

Ορισμένα μαθήματα είναι χωρίς συνδρομή ή χρέωση, κάποια άλλα πραγματοποιούνται επί πληρωμή.

Ορίστε συγκεκριμένο χρόνο. Όταν γυμνάζεστε στο σπίτι, είναι εύκολο να παραλείψετε την άσκηση λόγω άλλων υποχρεώσεων. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να καθορίζετε συγκεκριμένο χρόνο μέσα στη μέρα, προκειμένου να ασκηθείτε.

Αναζητείστε τη χρονική στιγμή που αισθάνεστε καλύτερα (το πρωί, πριν το γεύμα, το βράδυ) για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του προγράμματος σας.

Στην αρχή κάθε εβδομάδας, κοιτάξτε το ημερολόγιό σας και καταγράψτε το πρόγραμμα των προπονήσεων σας. Αν η προτιμώμενη χρονική σας στιγμή δεν λειτουργεί μία ημέρα, βρείτε άλλη κάποια άλλη που θα το κάνει.

Αυτοσχεδιασμός. Μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε ενεργοποιημένοι και ότι καίτε θερμίδες, θα έχετε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσετε. Όταν είστε ιδιαίτερα περιορισμένοι χρονικά, δοκιμάστε τα παρακάτω:

  • Ακούστε και χορέψτε την αγαπημένη σας μουσική.
  • Ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, περπατήστε.
  • Όταν κάνετε καθαριότητα, μεγιστοποιήστε και επιταχύνετε τα βήματά σας. Μεταφέρετε μια σακούλα με προϊόντα ανά φορά. Ανεβείτε-κατεβείτε σκάλες θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post