Θέλετε να μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες σας; Μάθετε πως να το κάνετε σωστά!

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες για να χάσετε βάρος

. Αλλά το ότι θα χρειαστεί να το κάνετε κάθε μέρα, ίσως φαντάζει δύσκολο. Ο γιατρός ή ο διαιτολόγος σας μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός πλάνου με σωστό συνδυασμό άσκσης και διατροφής.

Αντικαταστήστε το κρέας με λαχανικά

Ο λόγος είναι απλός: τα λαχανικά έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά επειδή έχουν πολλές ίνες και νερό, μπορούν ακόμα να ενισχύσουν την αίσθηση της πληρότητας. Αυτό, μαζί με πολλά θρεπτικά συστατικά, σας βοηθά να αισθάνεστε ικανοποιημένοι ακόμα κι αν τρώτε λιγότερες θερμίδες.

Χρειάζεστε όντως το τυρί σε αυτό;

Πείτε όχι και θα μπορούσατε να γλιτώσετε περίπου 100 θερμίδες από το γεύμα σας. Μπορείτε να προσθέσετε γεύση και επιθυμητή σύσταση στα γεύματά σας προσθέτοντας μαρούλι, ντομάτα, πιπεριές, ακόμη και μουστάρδα. Αφήστε το τυρί να είναι ένα απολαυστικό σνακ που θα φάτε μόνο του. Αν ωστόσο νιώθετε πως πραγματικά το χρειάζεστε, προτιμήστε κάποιο με χαμηλά λιπαρά.

Μην πίνετε τις θερμίδες σας

Ο καφές και το τσάι είναι εξαιρετικές επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα θερμίδων. Αλλά όταν προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, τότε η περιεκτικότητα φτάνει περίπου έως και 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Πιείτε περισσότερο νερό

Ειδικά αντί για αναψυκτικά και χυμούς, τα οποία είναι γεμάτα με θερμίδες και ζάχαρη. Επιπλέον και τα light αναψυκτικά δεν είναι πολύ καλύτερα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυξάνουν τις λιγούρες για γλυκά και αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε αύξηση βάρους!

Να τρώτε πιο αργά

Θα νιώσετε πιο πλήρεις και ίσως καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες. Το να τρώτε αργά σας βοηθάει επίσης στο να συγκεντρώνεστε πιο πολύ στο τι τρώτε. Προτιμήστε μικρές μπουκιές και μασείστε καλά. Όσο τρώτε, ρωτήστε τον εαυτό σας αν νιώθετε πλήρεις.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post