Μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!

 Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες εξαρτάται από πολλά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι κληρονομούν έναν γρήγορο μεταβολισμό. Οι άνδρες τείνουν να καίνετε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, ακόμη και όταν ξεκουράζονται. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40 ετών.

Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία, το φύλο ή τη γενετική σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι βελτίωσης του μεταβολισμού σας. Εδώ είναι 5 από αυτούς.

Χτίστε μύες

Το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Αυτός ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας είναι πολύ μεγαλύτερος σε άτομα με περισσότερους μύες. Κάθε 500 γρ. μυών χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να διατηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες ημερησίως. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Εντατικοποιήστε την προπόνηση σας

Η αερόβια άσκηση μπορεί να μην χτίσει μυς, αλλά μπορεί να αναβαθμίσει το μεταβολισμό σας τις ώρες μετά από μια προπόνηση. Η άσκηση υψηλής έντασης προσφέρει μεγαλύτερη και μακρύτερη αύξηση στον μεταβολικό ρυθμό ανάπαυσης σε σχέση με τις ασκήσεις χαμηλής ή μέτριας έντασης. Για να απολαύσετε τα οφέλη, δοκιμάστε να συμμετέχετε σε μια πιο έντονη ομάδα στο γυμναστήριο ή προσθέστε σύντομο τζόκινγκ κατά τη διάρκεια του κανονικού σας περιπάτου.

Πιείτε νερό

Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να επεξεργαστεί τις θερμίδες. Εάν είστε ακόμη και ήπια αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από όσους έπιναν τέσσερις. Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή άλλο ποτό χωρίς ζάχαρη πριν από κάθε γεύμα και σνακ. Επίσης, προτιμήστε σνακ όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν φυσικά νερό, και όχι τα έτοιμα πατατάκια.

Snack Smart

Τρώγοντας πιο συχνά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όταν τρώτε μεγάλα γεύματα με πολλές ώρες ανάμεσά τους, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει μεταξύ των γευμάτων. Έχοντας ένα μικρό γεύμα ή σνακ κάθε 3 έως 4 ώρες μπορείτε να διατηρήσετε τις στροφές  του μεταβολισμού σας στροφές, έτσι ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε σνακς, τρώνε λιγότερο κατά το γεύμα.

Δοκιμάστε λίγο μαύρο καφέ

Εάν είστε λάτρης του καφέ, μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της ενέργειας και της συγκέντρωσης που σας παρέχει. Όταν τον πίνετε με μέτρο, ένα από τα οφέλη του καφέ μπορεί να είναι μια βραχυπρόθεσμη άνοδος του μεταβολικού σας ρυθμού. Η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο κουρασμένοι και ακόμα να αυξήσει την αντοχή σας ενώ ασκείστε.

Πηγή: https://www.webmd.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post