Πως να ισορροπήσετε τις διατροφικές σας ανάγκες σε όλες τις δίαιτες

Την ίδια ώρα, οι επιστήμες πραγματοποιούν τις πρώτες έρευνες πάνω σε αυτές τις διατροφές με τα αποτελέσματα να προβληματίζουν καθώς ως διατροφές αποκλείουν τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν είναι η μόνη πηγή ινών. Ίνες βρίσκονται και στα λαχανικά και στα φρούτα.

Αυτό που προβληματίζει όμως είναι το είδος των ινών που βρίσκονται δημητριακά ολικής άλεσης. Οι σπόροι ολικής άλεσης είναι ιδιαίτερα υψηλοί σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες, σε αντίθεση με τις διαλυτές ίνες - που προέρχονται κυρίως από λαχανικά και φρούτα – βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό και διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη βελτίωση της πεπτικής κανονικότητας.

Επιπλέον, αυτού του είδους οι διατροφές είναι αρκετά περιοριστικές με αποτέλεσμα να προκαλούν αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν μια διατροφή γίνεται απαγορευτική ως προς κάποιες τροφές, τότε πέρα από το γεγονός πως δημιουργεί προβλήματα σημαντικών ελλείψεων, κάνει τον οργανισμό να πεινάει γρηγορότερα και περισσότερο.

Πως γίνεται αυτό; Όταν κόβουμε τελείως τους υδατάνθρακες ή το λίπος, το σώμα μας εκκρίνει συγκεκριμένες ορμόνες που οδηγούν σε περισσότερες λιγούρες. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας βασίζεται σε κάποιους υδατάνθρακες και σε κάποια λιπαρά για συγκεκριμένες μεταβολικές λειτουργείες.

Ποιο είναι το κλειδί για μια μακροπρόθεσμη καλή διατροφή;

Η επιλογή και όχι οι κανόνες. Είναι σημαντικό να μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα φαγητά αλλά με μέτρο. Στόχος είναι να μπορούμε να προσλαμβάνουμε όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε καθημερινά και όχι να αποκλείουμε κάποιες από αυτές.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post