#Beauty -Πώς να αποφύγετε το ξηρό, σκασμένο δέρμα από το πλύσιμο των χεριών

Πιθανότατα προκαλεί επίσης μεγάλη ζημιά στα χέρια σας - ως αποτέλεσμα της συχνής πλύσης των χεριών που είναι απαραίτητη για να μας κρατήσει υγιείς και να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού. Και παρόλο που μια περίπτωση ξηρών χεριών δεν είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την υγεία μας αυτή τη στιγμή, είναι λογικό να προστατεύετε το φράγμα του δέρματος, καθώς τα σκασμένα ή ερεθισμένα χέρια μπορούν πραγματικά να κάνουν το δέρμα ευαίσθητο σε διάφορους τύπους μόλυνσης.

Οι δερματολόγοι βλέπουν τακτικά δερματίτιδα χεριών - κόκκινα, εξανθήματα, φαγούρα, φολίδες ή ξηρά χέρια - σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των εστιατορίων, οι οποίοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πολλές φορές την ημέρα. Τώρα σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ευαίσθητος στα εξανθήματα των χεριών από συχνό αφρισμό, χρήση απολυμαντικών χεριών και έκθεση σε μαντηλάκια και λύσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό λαβών, πληκτρολογίων και άλλων επιφανειών.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να καταπραΰνουμε τα χέρια μας;

Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού. Δεν χρειάζεται να κάψετε το δέρμα σας για να το καθαρίσετε. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δηλώνουν ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζει την απομάκρυνση των μικροβίων. Το ζεστό νερό τα στεγνώνει περισσότερο από το κρύο νερό, επομένως είναι σημαντικό να μειώνετε τη θερμοκρασία του νερού σε ένα καλό επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά στο μπάνιο σας. Ένα καθαριστικό δεν χρειάζεται να έχει αντιβακτηριακή ή βιομηχανική αντοχή για να καθαρίσει το δέρμα και να απομακρύνει βρωμιά, βακτήρια και ιούς. Πολλά απαλά καθαριστικά (ακόμα και αν προορίζονται για το πρόσωπο ή το σώμα) είναι απόλυτα κατάλληλα και για τα χέρια - ειδικά αν είναι χωρίς άρωμα και φέρουν ενδείξεις με λέξεις όπως θρεπτικές, απαλές και ενυδατικές ιδιότητες.

Κρατήστε την κρέμα χεριών στο νεροχύτη. Ένα γρήγορο στρώμα κρέμας ή λοσιόν χωρίς άρωμα που εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό, βεβαίως, μπορεί να μην διαρκέσει πολύ, καθώς θα ξεπλυθεί την επόμενη φορά που θα καθαρίσουμε τα χέρια μας. Ωστόσο μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει και να προστατεύσει το δέρμα προσωρινά και είναι καλύτερο από το τίποτα.

Προστατέψτε το δέρμα από το νερό και τις χημικές ουσίες όταν μπορείτε. Τα γάντια πλυσίματος των πιάτων που φοριούνται κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του σπιτιού μπορούν να μειώσουν τον ερεθισμό και την ξηρότητα των χεριών.

Επωφεληθείτε στον ύπνο. Τη νύχτα είναι το διάστημα που δεν πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας, επομένως είναι λογικό να ενυδατώσουμε τα χέρια λίγο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι. Καθαρίστε απαλά και ενώ τα χέρια σας είναι ακόμη υγρά και ζεστά, επικαλύψτε τα με ένα λεπτό στρώμα από μια απαλή και παχύρευστη, κρέμα ή αλοιφή χωρίς άρωμα.

Απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας. Μπορεί να συνταγογραφήσει μια κρέμα ή μια αλοιφή για να καταπραΰνει τα ξηρά χέρια σας. Υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες εξανθήματος στα χέρια που μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα συχνών καθαρισμών. Αυτά περιλαμβάνουν αλλεργίες στο δέρμα (αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής), έκζεμα, ψωρίαση, νευρικό τραυματισμό ή δυσλειτουργία, υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις, αντιδράσεις φαρμάκων και λοιμώξεις. Εάν το εξάνθημά σας δεν υποχωρεί, ένας δερματολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγεία του δέρματος των χεριών σας.

Πηγή: https://blogs.webmd.com/ / Laurel Naversen Geraghty, MD, is a Stanford-trained dermatologist


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post